Έρχεται Toyota Supra GRMN με έως 510 ίππους

Η Toyota βρίσκεται σε GR αναβρασμό τον τελευταίο καιρό, καθώς πέρα από τα αξεσουάρ του GR Yaris και την πρεμούρα με το επερχόμενο Hilux, έχουμε και την κορυφαία έκδοση της Supra να «ψήνεται» εδώ και καιρό.

Η Supra GRMN κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους, σαν ένα είδος επιβεβαιωμένης φήμης. Η Gazoo Racing έχει παραδεχτεί πως δουλεύει στην εξέλιξη μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης, όμως επίσημα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτή. Μέχρι πρότινος, το «κουτσομπολιό» την ήθελε να κυμαίνεται στην περιοχή των 400 ίππων. Η παρουσίαση της νέας BMW M3, ωστόσο, άλλαξε προς τα πάνω τις προβλέψεις. Κι αυτό γιατί ακούγεται έντονα πως η Supra GRMN θα διαθέτει τον κινητήρα του βαυαρικού sportscar! Ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twin turbo αποδίδει στις απλές M3/M4 480 ίππους και 550 Nm, ενώ στις Competition ανεβαίνει στα 510 άλογα και 650 Nm.

Δείτε ακόμα: «Ελληνική» Toyota Supra 1.050 ίππων καίει λάστιχο

Δεδομένου ότι η Supra MK5 αποδίδει το ίδιο με την BMW Z4 M40i που βασίζεται, με την αμερικανική έκδοση να είναι και ισχυρότερη, τότε μπορούμε να περιμένουμε την GRMN τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τις «βασικές» M3/M4. Δεν υφίσταται, δηλαδή, κάποια συμφωνία μεταξύ BMW και Toyota, που να περιορίζει τους Ιάπωνες σε χαμηλότερη ισχύ. Οπότε και τα 510 άλογα των Competition είναι στο τραπέζι. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η πρόθεση να τοποθετηθεί απέναντι στα Honda NSX και Nissan GT-R (αμφότερα στο επίπεδο των 580 ίππων), το επικρατέστερο σενάριο περισσότερο προς τα 510 άλογα «κλειδώνει».

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το ακραίο Toyota GR Yaris GRMN

Μέχρι να παρουσιαστεί η GRMN, έχουμε την Supra των Ken Gushi Motorsports και GReddy Performance, που μόλις έκανε πρεμιέρα στην έκθεση SEMA360. Με Rocket Bunny body kit, 6άρι σειριακό κιβώτιο και ισχύ 700 ίππων, το αυτοκίνητο προορίζεται για να κατακτήσει νίκες στο πρωτάθλημα Formula Drift Pro.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται Toyota Supra με μοτέρ V10 από F1! (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store