Κατάμαυρος «βίσωνας» η BMW 6 Gran Coupe

Δεν προέρχεται από εμάς η ονομασία, αλλά από την εταιρία που αναλαμβάνει να βελτιώσει το τετράθυρο κουπέ της BMW. Η Wald ονομάζει το πακέτο αισθητικής βελτίωσης «Black Bison» και η αλήθεια είναι πως η Gran Coupe, όντως φαίνεται έτοιμη να παρασύρει οποιοδήποτε ανταγωνιστή βρεθεί στον διάβα της.

Δείτε ακόμα: BMW 850i vs BMW M850i xDrive: Μάχη γενεών

Ο Ιάπωνας βελτιωτής αναλαμβάνει να τονώσει το «ηθικό» του γερμανικού κουπέ, μέχρι την αντικατάστασή του από την Gran Coupe έκδοση της ολοκαίνουργιας 8αρας. Την παράσταση κλέβουν οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών, ωστόσο οι νέοι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, οι πλαϊνές ποδιές, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το spoiler στο χείλος του πορτμπαγκάζ (όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα) παίζουν εξίσου μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του εντυπωσιακου παρουσιαστικού της 6αρας.

Συμφωνα με την Wald, το bodykit απευθύνεται τόσο στην 640 όσο και στην 650i. Στην πρώτη περίπτωση βρίσκουμε κάτω από το καπό τον 3.0λιτρο twinturbo εν σειρά εξακύλινδρο της BMW με απόδοση 320 ίππων, ικανό να στείλει το αμάξωμα των 1.825 κιλών στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ. Στην 650i συναντάμε τον επίσης twinturbo V8 των 4.4 λίτρων και 450 ίππων. Όντας ένα βήμα πριν την κορυφαία Μ6, η δεύτερη τη τάξει 6αρα καλύπτει το 0-100 σε μόλις 4,6 δλ. Και στα δύο μοντέλα η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: BMW M8 Gran Coupe Concept: Το όγδοο θαύμα! (+video)

Η 8 Gran Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος της χρονιάς, στοχεύοντας απευθείας στις νέες Mercedes CLS και Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.


Get it on Google Play Download on the App Store