Νέο Brabus smart #1 με 428 ίππους και 543 Nm ροπής!

Η smart έκανε μια νέα αρχή στις αρχές Απριλίου, όταν παρουσίασε το #1: το πρώτο SUV στα χρονικά της, που ταυτόχρονα είναι και το ισχυρότερο παραγωγής στα έως τώρα δεδομένα της. Με 272 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος, το «Νο1» έχει σχεδόν την τριπλάσια ισχύ από το δεύτερο ισχυρότερο smart. Και κάπου εδώ, έρχεται η Brabus να κάνει «raise» και να φτάσει το #1 σε επίπεδα ανώτερα της Mercedes-AMG A 45 S!

Το smart#1 Brabus Performance Edition είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα μέσα Αυγούστου, όμως τότε οι Γερμανοί δεν μας έδιναν τεχνικά χαρακτηριστικά. Η αγωνία έλαβε τέλος, με το #1 από το Μπότροπ να γλυκοκοιτάει παλιότερα υπεραυτοκίνητα βάσει αριθμών! Οι δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας εμπρός, ένας πίσω) παράγουν συνδυαστικά 428 ίππους και 543 Nm ροπής, φέρνοντας το νέο smart ψηλότερα από την κορυφαία A-Class (421 ίππους και 500 Nm). Οι επιδόσεις επίσης είναι αντίστοιχης κλίμακας, καθότι τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,9 δλ. – χρόνος ταυτόσημος με εκείνον της A 45 S. Μια μπαταρία 66 kWh εξασφαλίζει μέγιστη αυτονομία 400 χλμ., έχοντα τη δυνατότητα να φορτίσει από το 10 στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Εμφανισιακά, το «οπλισμένο» smart ξεχωρίζει από την απλή έκδοση χάρις στις νέες 19άρες ζάντες, το ματ γκρι χρώμα, τους αεραγωγούς στο καπό και τις κόκκινες λεπτομέρειες σε οροφή, προφυλακτήρα, πλαϊνά προστατευτικά και καλύμματα καθρεπτών. Πολύ πιο εγκρατής εικόνα, αναμφίβολα, σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει από τη Brabus. Στο εσωτερικό συναντάμε κόκκινο φινίρισμα σε ραφές και σήματα, όπως και επενδύσεις αλουμινίου, αλλά και εδώ η προσέγγιση είναι αρκετά διακριτική.

Get it on Google Play Download on the App Store