Νέο Smart Brabus 92R στην τιμή του Civic Type R!

Η ηλεκτρική τεχνολογία δεν είναι φτηνή. Ούτε τα smart, πόσο μάλλον τα Brabus. Τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις και τα 3; Ένα αγριεμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, στην τιμή του Honda Civic Type R!

Το Brabus 92R βασίζεται στο fortwo EQ Cabrioπροσθέτοντας την κλασική επιθετικότητα των body kit του Γερμανού βελτιωτή, χαμηλωμένη ανάρτηση και τις χαρακτηριστικές πολυάκτινες ζάντες, σε διάσταση 16 ιντσών εμπρός και 18 πίσω. Η διχρωμία μαύρου αμαξώματος-κόκκινων πινελιών (σε splitter, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη) χαρακτηρίζει το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε δερμάτινες ταπετσαρίες σε κόκκινο χρώμα, φιλέτα ανθρακονημάτων και επενδύσεις βουρτσισμένου αλουμινίου, που δίνουν τον απαραίτητο τόνο μοναδικότητας στην καμπίνα του βελτιωμένου smart.

Ως γνήσιο Brabus και παρότι ηλεκτρικό, το 92R έχει μεγαλύτερη ισχύ από το εργοστασιακό. Ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει το πακέτο PowerXtra, που αποτελείται από επαναπρογραμματισμό της ECU και των προγραμμάτων λειτουργίας, που επιδρούν στην απόκριση του γκαζιού και τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων (Basic, Eco, Sport, and Sport +) για τη διαχείριση της ισχύος, που πλέον φτάνει τα 92 άλογα και 180 Nm (από 81 ίππους και 160 Nm του εργοστασίου). Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 10,9 δλ., η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα και η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 125 χιλιόμετρα.

Οι Γερμανοί θα κατασκευάσουν μόλις 50 92R, κάθε ένα εκ των οποίων ξεκινά από τις 46.284 ευρώ στην εγχώρια αγορά. Η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού φτάνει τις 9.000 ευρώ, κατεβάζοντας την αρχική τιμή του 92R στις 37.284 ευρώ. Περίπου στα ίδια λεφτά, εκεί αγοράζεις ένα άλλο «R»: το Civic Type R, που ξεκινά στη Γερμανία από τις 38.550 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store