Οδοστρωτήρας Chevy Silverado Yenko με 850 άλογα

Οι κτηνώδεις δημιουργίες του John Hennessey και τα κάθε λογής Ford F-150 RaptorRam 1500 TRX ενδέχεται να βρήκαν το δάσκαλό τους, στην τρομακτικά επιβλητική μορφή του Chevrolet Silverado Yenko S/C.

Εμπνευσμένο από την ομώνυμη Camaro της δεκαετίας του 60, το πανίσχυρο Silverado αποτελεί τέκνο της Specialty Vehicle Engineering και προσφέρεται σε δυο εκδόσεις. Η χαμηλωμένη διαθέτει τα αντίστοιχα ελατήρια και αμορτισέρ της Fox, παχύτερη αντιστρεπτική ράβδο πίσω και ελαστικά Nitto NT420V σε ζάντες 22 ιντσών. Η θηριώδης φέρει κιτ ανύψωσης 10 εκατοστών της BDS, επίσης αμορτισέρ της Fox και παχύτερη αντιστρεπτική, αλλά και 20άρες ζάντες σε αμιγώς χωμάτινα ελαστικά Nitto Ridge Grappler. Αμφότερες χαρακτηρίζονται από νέα μάσκα μπροστά και αυτοκόλλητα στο πλάι της καρότσας, όμως το πολύ «ζουμί» κρύβεται κάτω από όλα αυτά.

Ο 6.2 V8 Small Block διαθέτει ενισχυμένα κινούμενα μέρη (σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες, νέα κεφαλή) και αντλία καυσίμου υψηλής παροχής, μαζί με αναβαθμισμένο σύστημα λίπανσης και ψύξης. Μετατροπές απαραίτητες, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος ο τεράστιος κομπρέσορας, που στέλνει την ισχύ στη στρατόσφαιρα των 850 ίππων και 1.085 Nm! Η δύναμη είναι τέτοια, ώστε το 10άρι αυτόματο κιβώτιο κρίθηκε ακατάλληλο. Στη θέση του μπήκε ένα 8άρι αυτόματο, με heavy duty γρανάζια, προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα κάνει «γκράου» στην πρώτη γκαζιά. Ενισχυμένα είναι και τα διαφορικά, μαζί με τα ημιαξόνια.

Η SVE είναι τόσο σίγουρη για την αντοχή του Silverado της, που δίνει εγγύηση 3 ετών ή 60.000 χλμ.! Συνολικά 50 Silverado Yenko θα κατασκευαστούν για τον επόμενο χρόνο, όμως η παραγωγή δεν θα περιοριστεί μόνο στο 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store