Το Ram TRX 702HP σπέρνει πανικό στο ‘Ring (+video)

Οι κανόνες λειτουργίας του Nurburgring είναι απλούστατοι: εφόσον τηρείς τη δέουσα συμπεριφορά και προσοχή κατά την οδήγηση, μπορείς να γυρίσεις τα 21 χιλιόμετρά του με ό,τι θες. Έχεις αγροτικό 702 ίππων, σαν το Ram TRX 1500; Κανένα πρόβλημα!

Για να ακριβολογούμε, το ισχυρότερο pick up παραγωγής όλων των εποχών όχι μόνο μπήκε στο Nordschleiffe, αλλά άρχισε να προσπερνά ό,τι έβρισκε μπροστά του! To TRX έχει ήδη αποδείξει πως είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στην ευθεία, ακόμα και για το Nissan GT-R. Όπως θα δούμε όμως, μπορεί και να στρίβει -πάντα δεδομένων των τεραστίων διαστάσεων και του προσανατολισμού του. Ο κομπρεσοράτος Hemi V8 των 6.2 λίτρων παράγει 702 ίππους και 881 Nm ροπής, φέρνοντας στα όρια τους λάστιχα, αναρτήσεις και σασί μέσα στην «Πράσινη Κόλαση».

Ειδικά τα ελαστικά σε μια αριστερή στροφή υποκύπτουν στην τερατώδη ισχύ του Ram, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους με μπόλικο καπνό. Για αυτοκίνητο που πλησιάζει τους 3 τόνους σε βάρος (2.866 κιλά) και απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος, στρίβει ανέλπιστα καλά. Κι ας είναι το πεδίο δράσης του οι επιφάνειες πέρα από την άσφαλτο. Με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ.,  0-160 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και 400άρι σε 12,9 δλ., το TRX αποδεικνύει πως τα πηγαίνει περίφημα και εντός αυτής, ενώ πλέον φέρει περήφανα το παράσημο ενός γρήγορου γύρου στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου! Δείτε στο 9.09 του video πόσο μυρμήγκι φαίνεται ένα Autobianchi A112 μπροστά του, με τη θέα από το καπό του Ram να θυμίζει νταλίκα.

Get it on Google Play Download on the App Store