Οι Ελβετοί βελτιώνουν την Toyota Supra (+video)

Η 5η γενιά της Toyota Supra ήδη βρίσκεται στην ανανεωμένη μορφή της. Με 387 άλογα πλέον, από 340, φρεσκαρισμένη σχεδιαστικά και την επιλογή της μικρότερης 2λιτρης των 258 ίππων να επεκτείνει τους εμπορικούς ορίζοντες, το εμβληματικό sportscar από το Αΐτσι διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του.

Δείτε ακόμα: Πωλείται συλλεκτική Toyota Supra Castrol

Φυσικά το αγαπημένο σημείο των επικριτών της δεν αλλάζει: το βαυαρικό pedigree παραμένει αναλλοίωτο, σπέρνοντας έριδες μεταξύ των fans του ιαπωνικού κουπέ. Απολύτως λογική εξέλιξη, η βελτίωση από οίκους που ειδικεύονται σε μοντέλα της BMW. Ο Dahler φημίζεται κυρίως για τις επεμβάσεις του σε μοντέλα των Βαυαρών. Από τη στιγμή που κάτω από το καπό βρίσκεται ο B58B30 και το πάτωμα προέρχεται από τη Z4, δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένη τη Supra – ειδικά με τέτοια έφεση που αυτή επιδεικνύει στο tuning.

Εμφανισιακά, τις εντυπώσεις κερδίζουν οι ζάντες των 20 ιντσών και η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος της ρυθμιζόμενης ανάρτησης, αμφότερα προέλευσης Dahler. Κάτω από το αμάξωμα, η απόδοση του 3λιτρου εν σειρά εξακύλινδρου TwinPower έχει ανέβει στα 460 άλογα και 660 Nm ροπής (από 340 και 500 αντίστοιχα), ενώ έχει αφαιρεθεί και ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως αν λάβουμε υπόψη πως η εργοστασιακή Supra θέλει 3,8 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, μπορούμε να περιμένουμε χρόνο κοντά στα 3,5 δλ. για την βελτιωμένη και την τελική άνω των 280 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με την αναβάθμιση του τρίπτυχου ECU-εισαγωγή-εξάτμιση.

Διαβάστε επίσης: H παλιά Toyota Supra κόντρα στην καινούργια! (+video)

Στο δυναμόμετρο, μάλιστα, απέδωσε ακόμα περισσότερα από τα προβλεπόμενα, φτάνοντας τα 475 άλογα!

 

Get it on Google Play Download on the App Store