Οπτασία η Ferrari F8 Spider της Novitec (+video)

Η Novitec κατά καιρούς αναλαμβάνει να «τουμπανιάσει» μερικά από τα καλύτερα supercars που έχουν φτιαχτεί. Παραδοσιακά, η μεγάλη αγάπη του Γερμανού βελτιωτή είναι οι Ferrari. Και η F8, η μούσα του.

Έχουμε ήδη εντυπωσιαστεί από την κλειστή και κατακόκκινη N-Largo. Οι Γερμανοί κάπου μπερδεύτηκαν με τις εποχές και παρουσίασαν τη Spider μέσα στο φθινόπωρο, όμως το αποτέλεσμα όχι μόνο τους δικαιώνει, αλλά τους αποθεώνει. Εδώ σε βιολετί απόχρωση, με το body kit να αυξάνει το πλάτος πίσω κατά 13 ολόκληρα εκατοστά και ανεβάζει το συνολικό παράστημα της F8, στα 2.110 χλστ.!

Ό,τι βλέπουμε κατασκευάζεται από carbon και βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ splitter, ακροπτερύγια, spoiler και διαχύτης έχουν εξελιχθεί με βάση την αύξηση στην παραγωγή της κάθετης δύναμης, σε αεροδυναμική σήραγγα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς η N-Largo αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά και εντυπωσιακά σχήματα που κυκλοφορούν.

Το ίδιο ισχύει για τις ζάντες της Vossen, που αριθμούν 21 ίντσες εμπρός και 22 πίσω (255/30 και 335/25 τα λάστιχα αντίστοιχα) και κολακεύονται περαιτέρω από τα ελατήρια χαμηλώματος 35 χλστ. Προαιρετικά διατίθεται υδραυλικό σύστημα ανύψωσης του εμπρός μέρους, που καλύτερα να μην λείπει από καμιά F8.

Με τέτοια εμφάνιση, δεν υπήρχε περίπτωση να μη φροντίσει η Novitec για παροχή ανάλογης ισχύος. Με την τοποθέτηση ενός in house εξελιγμένου εγκεφάλου και νέας εξάτμισης, ο 3.9 V8 twinturbo παράγει πλέον 818 ίππους και 903 Nm ροπής – αύξηση 48 ίππων και 133 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο. Αναμενόμενα οι επιδόσεις εμφανίζονται βελτιωμένες, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται πλέον σε 2,6 δλ. (από 2,9 δλ.), το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ. (από 7,8 δλ.) και την τελική να ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

Τιμή δεν ανακοινώνεται, ωστόσο η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 15 μονάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store