Το ιδανικό Tesla Model S είναι με V8! (+video)

Πάνε κιόλας 10 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το Tesla Model S. Το αυτοκίνητο που έμελλε να αλλάξει την πορεία της ηλεκτροκίνησης και να λειτουργήσει ως εκτροπή ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας, προς τα EVs. Μεγάλο ρόλο στη δημοτικότητά του έπαιξαν (κι ακόμα παίζουν) τα κατορθώματά του στις κόντρες, όπου δημιουργούσε/δημιουργεί ψυχολογικά σε supercars και hypercars.

Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που αναφωνούσαν/αναφωνούν «κρίμα που είναι ηλεκτρικό». Η σχεδίαση του Model S διακατέχεται από έναν δυναμισμό που μέχρι σήμερα, μια δεκαετία μετά το ντεμπούτο, περνάει η «μπογιά» του με τεράστια άνεση. Ένα παρουσιαστικό που, ιδανικά, θα έπρεπε να συνοδεύεται από έναν ωραιότατο και λαλίστατο θερμικό κινητήρα, κατά προτίμηση V8. Μια φαντασία που κάνουν πράξη βελτιωτές στις Η.Π.Α., εκεί δηλαδή που βάζουν V8 μέχρι σε Mazda MX-5!

To Rich Rebuilds είναι ένα κανάλι στο YouTube, που δραστηριοποιείται με τις μετατροπές Tesla. Απολύτως λογικό να αναλάμβανε το πολύπλοκο και δαπανηρό έργο της «μετάταξης» στη βενζίνη, πάντα με φόντο τους οχτώ κυλίνδρους. O LS3 από την Chevrolet Camaro SS επιλέχθηκε ως καρδιά, με τον 6.2 V8 Small Block να χωράει μια χαρά στο μηχανοστάσιο ενός Model S του 2015, που είχε βγει «ολική» λόγω πλημμύρας. Τα δύσκολα αφορούσαν στην προσαρμογή του, όπως και των υπόλοιπων μηχανικών μερών (κινητήρας, κιβώτιο, άξονες, ημιαξόνια, διαφορικό κλπ) επί ενός πλαισίου σχεδιασμένου να φιλοξενεί συστοιχίες μπαταριών και ηλεκτροκινητήρες.

Τελικά όχι μόνο «προσηλυτίστηκε» στη βενζίνη το εν λόγω Model S, αλλά απολαμβάνει και τα οφέλη των λιγότερων κιλών αυτής! Παρότι μιλάμε για ένα σύνολο 6.162 κ.εκ. και όλα τα παραφερνάλια του, σε σχέση με τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες πρόκειται για «πούπουλο»: το βάρος του P85D ξεπερνά τα 2.100 κιλά κενό, ενώ τώρα η ζυγαριά σταματά στα 1.687 κιλά με τον οδηγό! Πάνω από 400 κιλά κάτω, δηλαδή, που γίνονται ακόμα λιγότερα αν αφαιρέσουμε τον οδηγό. Συνολικά, η δίαιτα αφορά περισσότερο από μισό τόνο! Κατά συνέπεια, με 444 δυναμομετρημένα άλογα από τον V8, η αναλογία κιλών ανά ίππο διαμορφώνεται στο 3,79 – πάντα με τον αστερίσκο του ζυγίσματος με το αυτοκίνητο άδειο, που εκκρεμεί.

Get it on Google Play Download on the App Store