To Nissan Navara GT-R «βομβαρδίζει» τα ράουλα (+video)

Έπειτα από τρεις δόσεις εμβολίου (πάμε για τέταρτη), δυο καραντίνες και ισάριθμα χρόνια εξέλιξης, το project που ξεκίνησε ως μέσο ενασχόλησης για να μη «σκουριάσει» μια αγωνιστική ομάδα στην Αγγλία, είναι σχεδόν έτοιμο. Το Nissan Navara-R, άλλως γνωστό ως «GT-R με καρότσα», βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών και όπως δείχνουν τα πλάνα από το δυναμόμετρο, ουαί σε όποιον τολμήσει να το προκαλέσει!

Ο Stephen «Baggsy» Biagioni είναι το μεγαλύτερο drift όνομα στη Μεγάλη Βρετανία και πριν μερικά χρόνια, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, είχαν αρχίσει την εξέλιξη ενός μεταλλαγμένου Navara, αντλώντας έμπνευση από το αντίστοιχο Juke GT-R. Το πάγωμα των δραστηριοτήτων λόγω COVID τους έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθούν θερμά με το αυτοκίνητο, το οποίο απέχει πια εβδομάδες από την ολοκλήρωση. To Navara-R εμφανίζεται πανέτοιμο για δράση, έχοντας το φουσκωμένο αμάξωμα στη θέση του (με φανάρια από Mercedes Χ-Class πίσω) και μοιράζοντας φλόγες κατά τη δυναμομέτρηση, προκαλώντας παράλληλα εκκωφαντικό θόρυβο.

Καρδιά του όλου εγχειρήματος, το Nissan GT-R. Ο κινητήρας, το κιβώτιο και το σύστημα μετάδοσης έχουν μεταφερθεί από τον «Godzilla» στο ιαπωνικό pick up, με τις ενδεδειγμένες μετατροπές και αναβαθμίσεις. Όπως αναφέρει ο Άγγλος, ο twinturbo V6 VR38DETT έχει υπερκυβιστεί στα 4.1 (από 3.8) λίτρα και συνοδεύεται από πλειάδα μετατροπών, που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων, εννοείται- μεγαλύτερα τούρμπο/μπεκ/intercooler, custom σύστημα εξαγωγής και πάρα πολλά ακόμα. Η ισχύς υπολογίζεται στα 1.000 άλογα, ενώ εκτεταμένο «χέρι» έχει μπει και στη μετάδοση, αλλά και το πλαίσιο, προκειμένου να κουμπώσουν στο Navara.

Get it on Google Play Download on the App Store