Toyota Supra 1.050 ίππων με ελληνική υπογραφή! (+video)

Ένα δικό μας παιδί μεγαλουργεί στο πρωτάθλημα drift και την βελτιωτική σκηνή των Η.Π.Α., ειδικά με αυτοκίνητα της Toyota. Οπότε είναι απολύτως ταιριαστό, η πρώτη νέα Supra 1.000 ίππων να αποτελεί προϊόν των χεριών του Stephan Papadakis.

Δείτε ακόμα: Αυτή η Toyota Supra WRC μας γυρνάει στο Ακρόπολις

O κατά κόσμον Στέφανος Παπαδάκης, έχει δημιουργήσει απίστευτες κατασκευές. Το πισωκίνητο Auris των 1.000 ίππων και 1.152 Nm ροπής είναι το πλέον χαρακτηριστικό και διάσημο. Ο Ελληνοαμερικανός «γκουρού» ήταν από τους πρώτους που δήλωσε πως η νέα Supra θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα της MK4, στους 1.000 και πλέον ίππους. Ο B58B30 είναι μεν πολύπλοκο μοτέρ και πιο δύσκολο στην αποκρυπτογράφηση από τον 2JZ-GTE, όμως η Papadakis Racing βρήκε την άκρη και παρουσιάζει την πρώτη Supra MKV 1.000 ίππων! Για την ακρίβεια, 1.050!

Δείτε ακόμα: To βίαιο γκάζι μιας Toyota Supra 1.240 ίππων (+video)

Το αυτοκίνητο μικρή σχέση διατηρεί με τις πολιτικές Supra, καθώς πλαίσιο και αμάξωμα είναι σχεδιασμένα σε προγράμματα υπολογιστή, ακριβώς για τις ανάγκες του συγκεκριμένου project. Το οποίο δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Formula Drift. Η ανάρτηση είναι αγωνιστική και πλήρως ρυθμιζόμενη, με το έντονο αρνητικό κάμπερ των εμπρός τροχών να δίνει τον τόνο.

Διαβάστε επίσης: Νέες εικόνες από το φαντασμαγορικό «Χάος»

Αυτή την περίοδο το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του σεταρίσματος. Και είναι τόσο ισχυρό, που για την ακεραιότητα του σασί η πίεση του τούρμπο κρατιέται στα 1,72 bar, αποδίδοντας 750 ίππους. Όταν θα είναι έτοιμη να κατέβει στους αγώνες, η Supra της Papadakis Racing θα προσφέρει 1.050 ίππους στον Fredric Aasbo για να προκαλεί νέφος με τα πίσω ελαστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store