Νέες εικόνες από το φαντασμαγορικό «Χάος»

Ο Σπύρος Πανόπουλος θα μας «βασανίζει» για πολύ καιρό ακόμα, φέρνοντας σιγά σιγά στη δημοσιότητα το «Χάος». Σήμερα έχουμε τα πίσω φώτα του κτήνους των 3.000 ίππων.

Δείτε ακόμα: Το ελληνικό Evo που κάνει τον πλανήτη να παραμιλά! (+videos)

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες των τεσσάρων εξατμίσεων και μέρος του πίσω μέρους, ήρθε η ώρα να δούμε τα φώτα του ultra car σε λειτουργία. Εννοείται είναι LED και προέρχονται από 3D εκτυπωτή, όπως και πολλά μέρη του Chaos (πάνελ αμαξώματος, μπιέλες και αρκετά ακόμα), αποτελούμενα το καθένα από 40 διαφορετικά στοιχεία χωρισμένα σε δυο σειρές των 20. Συνολικά, 80 LED συνθέτουν την «κακία» που αποπνέει το πίσω μέρος, ενώ έχουμε και το κάθετο φως ομίχλης α λα F1 να περιμένουμε για να ολοκληρωθεί το φωτιστικό μοτίβο της ουράς του «Χάους».

Δείτε ακόμα: Ελληνικό hypercar 3.000 ίππων και 500+ χλμ./ώρα!

Να θυμίσουμε πως η δημιουργία του Πανόπουλου και του επιτελείου του, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από εξωτικά υλικά και σε προγράμματα CAD, παίρνοντας κίνηση από έναν twinturbo 10κύλινδρο σε σχήμα V -περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών- κινητήρα 4.0 λίτρων (3.998 κ.εκ. για την ακρίβεια) και αποδίδοντας με χρήση 100άρας βενζίνης 2.000 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. Με καύσιμο E85 (βιοαιθανόλη) και μεγαλύτερα τούρμπο, η απόδοση ανεβαίνει στους 3.000 ίππους και το όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ., με τη συμπίεση να βρίσκεται σε αμφότερες τις περιπτώσεις στο 12,3:1!

Διαβάστε επίσης: Ελληνική McLaren 650S 1.400 ίππων! (+video)

Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιταχύνοντας το ultracar -όπως το ονομάζει ο δημιουργός του- στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2δλ. και ξεπερνώντας τα 500 χλμ./ώρα τελικής!

Get it on Google Play Download on the App Store