Πωλείται το πισωκίνητο Toyota Auris των 1.000 ίππων της Papadakis Racing

Ένα δικό μας παιδί μεγαλουργεί στις πίστες drift των Η.Π.Α., με το αυτοκίνητο που ετοιμάζει να είναι από τα πιο ξεχωριστά που συναντά κανείς στο πρωτάθλημα Formula Drift. Ο λόγος για τον Stephan Papadakis, κατά κόσμο Στέφανο Παπαδάκη, ο οποίος κατασκεύασε ένα μοναδικό Toyota Auris που όχι μόνο παράγει 1.000 ίππους, αλλά τους στέλνει και στους πίσω τροχούς!

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Toyota Corolla

Ο Νορβηγός επαγγελματίας drifter, Fredric Aasbo, χρησιμοποιούσε το εν λόγω αυτοκίνητο για την συμμετοχή του στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα drift στον κόσμο (πρώτο είναι το D1 GP στη γενέτειρα του αθλήματος, Ιαπωνία), όμως τώρα ήρθε η ώρα του νέου Corolla. Κάτι που σημαίνει πως ο προκάτοχος είναι διαθέσιμος για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλα χέρια, εξ ου και η διάθεση του προς δημοπράτηση. Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να φέρει στην Ελλάδα ένα Auris που «σβήνει» Ferrari και Porsche από πλευράς επιδόσεων και «γυρνάει» με την σκέψη, η αγγελία είναι εδώ και περιμένει.

Εμείς να αναφέρουμε πως το μεταλλαγμένο αυτοκίνητο διαθέτει έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2.7 λίτρων κάτω από το καπό, συνοδεία ενός πελώριου τούρμπο της BorgWarner με διπλές wastegate και ψεκασμό νίτρο! Τα 1.000 άλογα εμφανίζονται στις 9.000 σ.α.λ. και τα 1.152 Nm της ροπής λίγο χαμηλότερα, στις 5.700. Η διαχείριση της ισχύος γίνεται μέσω ενός 4τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το υδραυλικό χειρόφρενο και ο προστατευτικός κλωβός ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως το διαφορικό προέρχεται από την 4η γενιά της Supra.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το Toyota Yaris T-Sport κόντρα στο GRMN; (+video)

Προς το παρόν το ποσό βρίσκεται στις 46.100 δολάρια και η δημοπρασία λήγει σε 5 μέρες. Οπότε μια καλή πρόβλεψη θέλει το τελικό ποσό να κυμαίνεται πάνω από τις 50.000. Όσοι πιστοί, πλειοδοτήστε!


Get it on Google Play Download on the App Store