Βαρώνος ροπής Rolls-Royce Cullinan με 1.060 Nm

Οι Rolls-Royce δεν συνηθίζουν να βρίσκονται στις προτιμήσεις των βελτιωτών. Όταν όμως κάποια το καταφέρνει, τότε μιλάμε για είδηση. Δείτε την Cullinan της Spofec.

H θυγατρική της γνωστής μας Novitec ασχολείται με την ενδυνάμωση υπερπολυτελών κατασκευών, στο βεληνεκές της Rolls. Η κορυφαία έκδοση του SUV της βρετανικής εταιρίας αποτέλεσε τη βάση, για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που μόνο αφρόκρεμα υψηλής κοινωνίας δεν θυμίζει. Το θηριώδες body kit αύξησε το πλάτος κατά 10 ολόκληρα εκατοστά μπροστά και 12 πίσω, ενώ το αεροδυναμικό πακέτο (παρατηρήστε το spoiler οροφής, τη μικρότερη αεροτομή στην πόρτα και τον διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, αλλά και τις πλαϊνές ποδιές) και το χαμήλωμα της ανάρτησης κατά 40 χλστ. παίζουν το δικό τους ρόλο στην οπτική αναβάθμιση. Το αυτό ισχύει για τις τεράστιες ζάντες, που φτάνουν τις 24 ίντσες!

Κάτω από το επιβλητικό -και πρωτόγνωρο, για Rolls-Royce- παρουσιαστικό, ο twinturbo V12 των 6.75 λίτρων αποκτά νέους χάρτες ανάφλεξης και ψεκασμού, μαζί με αυξημένη πίεση στα δυο τούρμπο. Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ισχύος στα 710 άλογα και τα 1.060 Nm ροπής! Η Cullinan Black Badge, στην οποία βασίζεται ο «body builder» των Γερμανών, αποδίδει 600 άλογα και 900 Nm. Με τέτοιο ωκεανό ροπής, δεν προκαλούν εντύπωση τα 4,6 δλ, για το 0-100 χλμ./ώρα, παρότι το βάρος αγγίζει τους 3 τόνους. Λόγω αυτού και την προστασία της ακεραιότητας των ελαστικών, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store