VW Transporter 740 PS κοστίζει όσο μια Porsche 911 Turbo S

Η Volkswagen έχει μακρόχρονη παράδοση στα βαν με το Transporter T1 που παρουσιάστηκε το 1950 και πλέον ένα τέτοιο καλά διατηρημένο μοντέλο κοστίζει πολλά λεφτά. Όπως και το εικονιζόμενο Bulli που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο έχει στην κατοχή της η εταιρεία Autohaus Nordost Berlin και αξίζει γύρω στα 50.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Έτσι φτιάχνει η Papadakis Racing Toyota Corolla με 1.000 PS

Ωστόσο το κυρίως θέμα είναι το πανίσχυρο και πανάκριβο σύγχρονο VW Transporter, βασισμένο σε ένα T5 Business 4MOTION. Οι μετατροπές που του έχουν γίνει είναι πάρα πολλές στο αμάξωμα, εσωτερικό και στα μηχανικά μέρη και σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο sportsvan.

Ο βελτιωτής HGP αφαίρεσε τον 2λιτρο κινητήρα πετρελαίου και στη θέση του μπήκε ένας 3.6 λτ. V6. Όμως το μεγαλύτερο μοτέρ δέχτηκε πολλές βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων και η προσθήκη διπλού turbo. Έτσι η ισχύς του φτάνει τους 700 ίππους για… καθημερινή χρήση ή τους 740 ίππους για ειδικές περιπτώσεις. Όσο για τη θηριώδη ροπή είναι στα 925 Nm. Το μεγάλο βαν των 2,5 τόνων ακούγεται σαν πραγματικό σπορ αυτοκίνητο κατά την επιτάχυνση και η ταχύτητά του φτάνει τα 290 χλμ./ώρα. Σίγουρα πολλοί θα το έχουν υποτιμήσει στο δρόμο και θα έμειναν έκπληκτοι όταν θα είδαν να τους αφήνει καρότσες πίσω.

Διαβάστε ακόμη: Περισσότερη ισχύς για το Skoda Kodiaq

Απαραίτητες μετατροπές και αλλαγές έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του οχήματος, όπως είναι η ενίσχυση του πλαισίου, η τοποθέτηση κεραμικών δισκόφρενων, νέων αναρτήσεων, ζαντών, ελαστικών και κιβωτίου ταχυτήτων. Για το τέλος αφήσαμε την τιμή του. Το ένα και μοναδικό αυτό Transporter κοστίζει γύρω στις 250.000 ευρώ, όταν για παράδειγμα μια καινούργια Porsche 911 Turbo S πωλείται στη Γερμανία στην τιμή των 259.992 ευρώ.

Δείτε το υπερ-Transporter και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store