Η νέα BMW M4 CS όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Πιο αναλυτικά στοιχεία και περισσότερες φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η BMW για τη νέα M4 CS, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στη M4 Coupe με το Competition Package και την πιο σκληροπυρηνική M4 GTS.


Αρχικά, η M4 CS ξεχωρίζει εξωτερικά από τις υπόλοιπες M4 από το ειδικά σχεδιασμένο σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα από ανθρακόνημα, από το εμπρός καπό και την οροφή που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP) και την αεροτομή στο πίσω καπό κατασκευασμένη και αυτή από το ίδιο υλικό. Ο πίσω διαχύτης προέρχεται από τη W M4 GTS, ενώ πλαισιώνει τις τέσσερις ανοξείδωτες απολήξεις των εξατμίσεων. Το εξωτερικό πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες των 19 ιντσών εμπρός με ελαστικά διαστάσεων 265/35 και οι 20άρες πίσω με ελαστικά 285/30.

Οι εν δυνάμει αγοραστές της νέας BMW M4 CS έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο νέα αποκλειστικά χρώματα αμαξώματος, το San Marino Blue Metallic και το Lime Rock Grey Metallic που βλέπουμε για πρώτη φορά, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και το ματ μπλε Frozen Dark Blue II (από το Νοέμβριο του 2017 σε περιορισμένο αριθμό).

Στο εσωτερικό της M4 CS το βλέμμα πέφτει στα σπορ καθίσματα με επένδυση δέρμα και αλκαντάρα. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται και σε άλλα τμήματα της καμπίνας, συνδυασμένο με διακοσμητικά από ανθρακόνημα.

Αλλαγές υπάρχουν και στον κινητήρα, αφού ο 3λιτρος 6κύλινδρος TwinPower Turbo αποδίδει 460 ίππους (+10 PS από τη M4 με το πακέτο Competition) και 600 Nm ροπής (+50 Nm). Σε συνδυασμό με το στάνταρ 7τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το μειωμένο κατά 32 κιλά βάρος (1.580 κιλά) σε σχέση με την «απλή» M4, η M4 CS επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, από 80-120 χλμ./ώρα με 4η/5η ταχύτητα σε 3,4/4,3 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα. Πολύ γρήγορος είναι και ο χρόνος στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα).

Για ακόμα πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, η BMW M4 CS εφοδιάζεται με νέα ελατήρια και αμορτισέρ στην αλουμινένια ανάρτηση, με μεγαλύτερες αντιστρεπτικές δοκούς και προαιρετικά με 6πίστονες χρυσές δαγκάνες φρένων εμπρός και 4πίστονες πίσω με carbon κεραμικά φρένα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τιμές της BMW M4 CS, αυτές ξεκινούν στη Γερμανία από τα 116.900 ευρώ, όταν μια M4 πωλείται εκεί από 76.700 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Εντυπωσιακή BMW M2 με αξεσουάρ M Performance

BMW M3 για πέταμα έγινε… αγρατσούνιστη (+video)

Νέα BMW M8: Πρώτη επίσημη εμφάνιση (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store