Σπάνιο Toyota Crown του 1972 έγινε ξανά σαν καινούριο

Το Toyota Crown ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα στην δέκατη τέταρτη γενιά του η ναυαρχίδα της Toyota, ενώ σήμερα πωλείται σε ασιατικές αγορές. Ωστόσο, κάποια μοντέλα παλαιότερα ήταν διαθέσιμα και στην Ευρώπη, όπως είναι και το εικονιζόμενο τέταρτης γενιάς Toyota Crown De Luxe.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε αγοραστεί καινούργιο από το ντίλερ της Toyota στην πόλη Σάρρεϋ της Αγγλίας, έναντι του ποσού των 2.303 λιρών (σήμερα ισοδυναμούν με 34.400 ευρώ) και είχε παραδοθεί στον κ. Percy Cole την 1η Φεβρουαρίου 1972. Σύμφωνα με τον εγγονό του, ο ιδιοκτήτης του δεν είχε περάσει την ταχύτητα των… 50 χλμ./ώρα (!) και όταν δεν χρησιμοποιούνταν αποθηκεύονταν σε στεγνό χώρο. Μετά το θάνατο του κ. Cole, το κλασικό αυτό Toyota παρέμεινε ανέγγιχτο για πάνω από 10 χρόνια, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε ακόμα: Toyota 2000GT: Το απόλυτο ιαπωνικό κλασικό αυτοκίνητο

Τότε η οικογένεια Cole αποφάσισε να το πουλήσει, αλλά για να κυκλοφορήσει ήθελε ένα εκτεταμένο σέρβις και χρειάζονταν αρκετά χρήματα. Τότε το εντόπισε λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων, ο Robin Shepperd, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την αυθεντικότητα του Toyota Crown και το έκανε δικό του. Έτσι, το ανακατασκεύασε και άλλαξε ότι χρειαζόταν το επανέφερε ξανά στην κυκλοφορία. Μάλιστα, ο Shepperd συνειδητοποίησε τότε ότι ο στενός του φίλος Nick Garrick ήταν ο εγγονός του αρχικού ιδιοκτήτη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο Toyota Crown De Luxe του 1972 εφοδιαζόταν με 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.6 λτ., ισχύος 130 ίππων και 196 Nm ροπής, ενώ συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 170 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Το Toyota που καίει 1,0 λίτρο/100 χλμ. (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store