Ηλεκτρικό με 1.050 PS. Είπες κάτι Ferrari; (+videos)

Τo Faraday Future FF 91 είναι ένα hatchback με στοιχεία από την κατηγορία των crossover, και αποτυπώνει την προσπάθεια της μάρκας να προσεγγίσει με το αμάξωμά του, αυτές τις δύο δημοφιλείς κατηγορίες.

Το άκρως δυναμικό και σύγχρονο σχέδιό του καταφέρνει να είναι και αποτελεσματικό, όσον αφορά την αεροδυναμική του, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στο Cd: 0,25. Τιμή πολύ καλή αλλά όχι κορυφαία αφού τόσο το Tesla Model S (ο οποίος είναι και άμεσος ανταγωνιστής του μοντέλου της Faraday) όσο και το Toyota Prius Prime έχουν Cd: 0,24.

Εκτός από την εντυπωσιακή ιπποδύναμη των 1.050 ίππων, το FF 91 έχει να επιδείξει την απίστευτη ροπή των 1.800 Nm. Τιμές που του χαρίζουν 0-96 χλμ./ώρα σε 2.4 δλ. Όσον αφορά την μπαταρία του, αυτή είναι 130 kWh και είναι λιθίου.

Δείτε επίσης: Η πιο τέλεια Alfa Romeo δεν είναι της Alfa Romeo…

Η Faraday Future ισχυρίζεται πως για την φόρτιση της μπαταρίας, η οποία θεωρείται μεγάλης χωρητικότητας, χρειάζονται περίπου 4μιση ώρες, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να προμηθευτή και με ειδικό φορτιστή σπιτιού. Εξαιρετική είναι και η αυτονομία του η οποία φτάνει τα 600 χλμ. περίπου.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Faraday αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2018, ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τις 150.000 δολάρια στην αγορά των Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store