Νέα συνεργασία VW με την ινδική Tata

Το VW Group υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ινδική Tata για μοίρασμα τεχνολογιών, ανταλλακτικών και πλατφόρμων, που θα επιτρέψουν στη γερμανική εταιρεία να δημιουργήσει μια νέα σειρά αυτοκινήτων, με τα οποία θα απευθυνθεί στις αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως και εν προκειμένω στην Ινδία.

Παράλληλα, η Tata από την πλευρά της, που θυμίζουμε ότι έχει ήδη στην κατοχή της την Jaguar Land Rover, θα επωφεληθεί από τη συνεργασία στους ίδιους ακριβώς τομείς, στην προσπάθειά της να μειώσει τα κόστη της και ειδικότερα, τις πλατφόρμες των μοντέλων της από 6 σήμερα στις 2, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω σε ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα: Η VW θα εξαγοράσει τη Fiat;

Η νέα συνεργασία αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, όταν και ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες μεταξύ των δύο εταιρειών.

Εμείς, να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η VW συνεργάζεται με κάποια εταιρεία στην προσπάθειά της να «μπει» σε αναπτυσσόμενες αγορές, ύστερα από την προηγούμενη συμφωνία με τη Suzuki που είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην Ινδία, η οποία όμως έληξε άδοξα το 2015 ύστερα από σχεδόν 6 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store