Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M4;

 

 

Η M4 είναι μια από τις κορυφαίες «M» BMW όλων των εποχών, με 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα που αποδίδει 431 ίππους ισχύος και 550 Nm ροπής, ο οποίος της προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, μιας και το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα (4,1 δευτερόλεπτα με το αυτόματο κιβώτιο M-DCT), ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.


Το γερμανικό σπορ κουπέ απευθύνεται λοιπόν στους λάτρεις των επιδόσεων και της οδηγικής απόλαυσης, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση της BMW στην κατασκευή σπορ μεσαίων αυτοκινήτων. Όμως, εδώ μπαίνει το ερώτημα, στην Ελλάδα του 2017, πόσο έχει μια M4; Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να την αγοράσουν;

Διαβάστε ακόμα: Το ασύλληπτο δώρο της BMW στους αγοραστές της M4 Magny Cours Edition

Ανατρέχοντας λοιπόν στον επίσημο τιμοκατάλογο της BMW στη χώρα μας, μπορούμε να δούμε ότι η αρχική τιμή του μοντέλου βρίσκεται στα 120.294 ευρώ. Το ποσόν αυτό είναι απλά εξωπραγματικό, ιδίως εάν δούμε πόσο κοστίζει η M4 στη χώρα κατασκευής της, στη Γερμανία, όπου η τιμή της είναι 76.700 ευρώ.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πολλοί θα πουν ότι στη Γερμανία το αυτοκίνητο είναι πιο φθηνό γιατί εκεί κατασκευάζεται και έχει φθηνότερη τιμή προ φόρων. Όμως, αυτό δεν ισχύει! Συνεχίζοντας την έρευνά μας, βλέπουμε ότι η τιμή προ φόρων στην Ελλάδα μιας καινούργιας BMW M4 είναι 68.661 ευρώ, όταν στη Γερμανία, η τιμή της χωρίς το φόρο, είναι 64.454 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: BMW M4 με προκλητική εμφάνιση

Κοινώς, η BMW M4 στην Ελλάδα προ φόρων είναι μόνο 4.200 ευρώ πιο ακριβή από ό,τι στη Γερμανία, ενώ μετά φόρων η διαφορά εκτοξεύεται  στα 43.594 ευρώ. Με λίγα λόγια, το κράτος στη Γερμανία με την πώληση μιας καινούργιας BMW M4 εισπράττει 12.246 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 51.663 ευρώ! Με τις υγείες μας…


Get it on Google Play Download on the App Store