Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

Η υψηλή φορολογία της Ελλάδας έχει φθάσει στα ύψη τις τιμές των πιο ακριβών και γρήγορων αυτοκινήτων. Ουσιαστικά, από τον περασμένο Ιούνιο όταν και αυξήθηκε στο 24% ο συντελεστής του Φ.Π.Α. και άλλαξε πλήρως ο υπολογισμός των τελών ταξινόμησης, είχε ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα αυτά να είναι πρακτικά απλησίαστα, ακόμη και για τους έχοντες χρήματα να τα αποκτήσουν. (Δείτε εδώ τι άλλαξε στη φορολογία τον Ιούνιο του 2016).

Η άδικη αυτή αύξηση των τιμών γίνεται ακόμη πιο κατανοητή εάν πάρει κανείς ένα αυτοκίνητο σαν την πανίσχυρη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio των 510 ίππων, δει την τιμή της στην Ελλάδα και στη συνέχεια τη συγκρίνει με την τιμή της όχι μόνο σε οικονομικά ισχυρά κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά και με κράτη που έχουν χτυπηθεί από την κρίση όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία. Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται και πόση είναι διαφορά.

Διαβάστε ακόμα: Πόσες Ferrari έχουν πωληθεί στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία;

Στη χώρα μας και με βάση τον επίσημο τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 115.500 ευρώ ή 110.500 ευρώ με βάση την ισχύουσα αυτή τη στιγμή έκπτωση των 5.000 ευρώ.

Ψάχνοντας το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη βλέπουμε ότι στις οικονομικά εύρωστες Γαλλία και Γερμανία, η Giulia Quadrifoglio κοστίζει 79.790 ευρώ και 71.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία, το κόστος της είναι 61.000 λίρες ή 71.150 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία.

Προχωρώντας με τις χώρες του Νότου που έχουν «χτυπηθεί» και αυτές λίγο ή περισσότερο από την κρίση, βλέπουμε ότι το κόστος αγοράς μιας Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην Ιταλία όπου κατασκευάζεται είναι 79.000 ευρώ. Στην Ισπανία η τιμή της αυξάνεται στα 86.600 ευρώ, ενώ στην Πορτογαλία, το αυτοκίνητο κοστίζει 96.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M4;

Κατά συνέπεια, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα  από 44.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ σε σχέση με όσα κοστίζει στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τη διαφορά αυτή να οφείλεται στην παράλογη φορολογία που υπάρχει πλέον στη χώρα μας ιδίως για τα αυτοκίνητα αυτού του κυβισμού και επιδόσεων.

Πάντως, η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της Ευρώπης που η κορυφαία Giulia είναι πιο ακριβή, αφού στη Δανία που η φορολογία των αυτοκινήτων για λόγους περιβαλλοντικούς είναι απλά εξωπραγματική (ηλεκτρικά και υβριδικά κοστίζουν πολύ πιο φθηνά και έχουν πολλά προνόμια), η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio κοστίζει 1.386.890 κορώνες ή 186.814 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store