Πόσα επένδυσε η Honda στο εργοστάσιο στην Αγγλία για το νέο Civic;

To 10ης γενιάς Honda Civic έρχεται μέσα στο επόμενο δίμηνο και στην Ελλάδα, με το νέο μοντέλο να αλλάζει εντελώς σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά, έχοντας μια νέα πλατφόρμα, μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερη πρακτικότητα, αλλά και μοτέρ VTEC turbo 1.0 και 1.5 λίτρων.

Η κατασκευή της νέας γενιάς του Civic θα γίνει στο εργοστάσιο της Honda, Honda UK Manufacturing (HUM) στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας, εκεί όπου θα παράγεται το Civic για όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα: Το καινοτόμο μοτέρ 1.5 λτ. τούρμπο της Honda (+video)

Για την κατασκευή του νέου μοντέλου, η ιαπωνική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων λιρών σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο. Πλέον, η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου σε ετήσια βάση βρίσκεται στα 250.000 αυτοκίνητο το χρόνο.

Το εργοστάσιο της Honda στη Μεγάλη Βρετανία κατασκεύασε τον πρώτο του κινητήρα το 1989 και το πρώτο του αυτοκίνητο το 1992. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει δύο Μονάδες παραγωγής οχημάτων και μία εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων. Άλλες περιοχές των εγκαταστάσεων προορίζονται για πίστες δοκιμών, εργαστήρια δυναμικών και στατικών δοκιμών, αλλά και τμήματα διοίκησης και προμηθειών.

Get it on Google Play Download on the App Store