Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του Nürburgring είναι ηλεκτρικό!

Ιστορία έγραψε το ηλεκτρικό supercar NIO EP9 της κινέζικης NextEV, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, κατάφερε να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού είναι πλέον το αυτοκίνητο που έχει σημειώσει τον γρηγορότερο χρόνο στη θρυλική πίστα του Nürburgring.

Το NIO EP9 είχε σημειώσει τον περασμένο Οκτώβριο ένα χρόνο 7 λεπτών και 5.12 δευτερολέπτων στο Nürburgring, παίρνοντας τον τίτλο του γρηγορότερου ηλεκτρικού στην πίστα, όμως πλέον ο χρόνος που σημείωσε είναι 6 λεπτά και 45.9 δευτερόλεπτα και είναι ο γρηγορότερος που έχει γίνει ποτέ από μη αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ το κατείχε το Pagani Zonda R, το οποίο είχε πετύχει το 2010 χρόνο 6:47.50, ενώ ακολουθούσε το Radical SR8 LM που το 2009 είχε κάνει χρόνο 6:48.28. Πρόσφατα, η νέα Lamborghini Huracan Performante είχε καταφέρει να κάνει χρόνο 6:52.01, όντας το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά στο NIO EP9, να θυμίσουμε ότι για την κίνησή του διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες που του χαρίζουν συνδυαστική ισχύ 1.360 ίππων και παράλληλα, 0-200 χλμ./ώρα σε μόνο 7,1 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 425 χλμ. και η φόρτισή του μπορεί να γίνει σε μόνο 45 λεπτά.

Προς το παρόν έχουν κατασκευαστεί μόνο 6 αυτοκίνητα με κόστος 1.350.000 ευρώ το κάθε ένα. Η Next EV προσανατολίζεται μέχρι τα τέλη του έτους να κατασκευάσει άλλα 10 αυτοκίνητα, που αναμένεται να μην δυσκολευτούν να βρουν επίδοξους αγοραστές μετά και το νέο ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμα: 

Χρόνο-ρεκόρ «έγραψε» η νέα Porsche 911 GT3 στο Nürburgring (+video) 

BMW M3 E30 παραδίδει μαθήματα στο Nurburgring (+video)

 Η Honda δίνει εξηγήσεις για το ρεκόρ στο Nurburgring (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store