Στην Ευρώπη τα πρώτα made in China Volvo S90

Η Volvo ανακοίνωσε ότι ξεκινά την παράδοση των πρώτων κινέζικης κατασκευής S90 στην Ευρώπη, μέσω του καινοτόμου σιδηροδρομικού δικτύου «One Belt, One Road», που σηματοδοτεί και την πρώτη φορά στα χρονικά κατά την οποία αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα έρχονται απευθείας με το τρένο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Volvo, η νέα αυτή απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μειώνει κατά 2/3 το χρόνο της μεταφοράς σε σχέση με την κλασική παράδοση της θαλάσσιας οδού, επιτρέποντας στους αγοραστές να παραλάβουν γρηγορότερα το αυτοκίνητό τους, αλλά και παράλληλα, να μειωθούν οι εκπομπές CO2 από την μεταφορά.

Τα πρώτα S90 αναμένεται να φθάσουν αύριο στο κέντρο διανομής του Βελγίου στο Zeebrugge της Volvo, με κάθε τρένο να είναι σε θέση να μεταφέρει 225 αυτοκίνητα μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα κοντέινερ. Κάθε εβδομάδα ένα τρένο θα αναχωρεί από το εργοστάσιο του Daqing στην Κίνα με προορισμό το Βέλγιο, ενώ στόχος της Volvo είναι να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Volvo έχει ξεκινήσει την κατασκευή της κορυφαίας έκδοσης S90 Excellence στην Κίνα, για τις παγκόσμιες αγορές μεταξύ των οποίων και η Ευρώπη. Σύντομα, όλες οι εκδόσεις του μεγάλου σεντάν που θα προορίζονται για εξαγωγή θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Daqing.

Διαβάστε ακόμα: 

Τέλος το diesel για τη Volvo! 

Made in China το πρώτο ηλεκτρικό της Volvo 

Τα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα της αγοράς

 

Get it on Google Play Download on the App Store