Toyota: Η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Η Toyota υπερασπίστηκε για ακόμη μια χρονιά τον τίτλο της ως η «πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο», αντέχοντας στην πίεση της BMW την οποία άφησε στην δεύτερη θέση. Πίσω τους, στην τρίτη θέση τερμάτισε η Mercedes-Benz. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Η αξία της Toyota μειώθηκε κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 28,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands, η οποία δημοσιεύθηκε από τoν Kantar Millward Brown. Η πτώση αυτή πάντως δεν ήταν αρκετή να την εκθρονίσει και παραμένει έτσι στην κορυφή της σχετικής λίστα για 10 από τα 12 χρόνια.

Μεγάλη άνοδο σημείωσε η αξία της Tesla κατά 32% φτάνοντας τα 5,9. δισεκατομμύρια δολάρια, απόδοση που την έφερε στην όγδοη θέση, αφήνοντας πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις όπως Land Rover και Porsche.

Η BMW παρέμεινε στην δεύτερη θέση, με πτώση της αξίας της κατά 8% στα 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία οφείλεται κυρίως στις μεγάλες επενδύσεις που έκανε σε νέες τεχνολογίες αλλά και στην πτώση των πωλήσεών της στην Αμερική.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η δεκάδα των πρώτων σε αξία εταιρειών αυτοκινήτου αξίζει 6% λιγότερο από ότι άξιζε 12 χρόνια πριν, όταν και ξεκίνησε η σχετική έρευνα, ενώ η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως είναι η Google η οποία αξίζει 245,6 δισεκατομμύρια δολάρια (άνοδος 7%). Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple με 234,7 δισεκατομμύρια δολάρια και στην τρίτη η Microsoft με 143,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Top 10 πολυτιμότερων εταιρειών αυτοκινήτου:

1. Toyota $28.7

2. BMW $24.6

3. Mercedes-Benz $23.5

4. Ford $13.1

5. Honda $12.2

6. Nissan $11.3

7. Audi $9.4

8. Tesla $5.9  

9. Land Rover $5.5

10. Porsche $5.1

Δείτε επίσης:

Λαμπάδιασε Audi A7 στις δοκιμές εξέλιξης

Νέα δεδομένα έρχονται για τα τέλη κυκλοφορίας

Το τσιμέντωσε και θα το πληρώσει ακριβά…

Get it on Google Play Download on the App Store