«Σφαγή» για το νέο Honda Civic Type R

Το νέο Honda Civic Type R είναι το πρώτο Civic Type R που φτάνει επισήμως στις Η.Π.Α. και όπως είναι λογικό η ανυπομονησία του κοινού είναι μεγάλη. Όμως οι καταγγελίες για υπερχρέωση του αυτοκινήτου ακόμη και άλλα ευτράπελα είναι πολλές καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

Ανάμεσα στα πολλά που μαθαίνουμε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για το νέο Honda Civic Type R είναι πως ντίλερ της Honda ζητάνε έως και 12.000 δολάρια παραπάνω από την ανακοινώσιμη τιμή πώλησης, καθώς τα αυτοκίνητα μοιάζουν πολύ λίγα για την ζήτηση που έχει προκύψει.

Όμως το Jalopnik έφερε και μία άλλη ιστορία στο φως της δημοσιότητας με μία κυρία η οποία παρήγγειλε το αυτοκίνητο, έδωσε προκαταβολή αλλά τελικά ο έμπορος άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε να της το δώσει.

Η κυρία Alma Bluesummers είπε πως είχε δώσει τα 1.000 δολάρια προκαταβολή στην Jack O’Diamonds Honda στο Texas και είχε λάβει την διαβεβαίωση πως το αυτοκίνητό της θα έρθει μέχρι το τέλος Ιουνίου. Μία προκαταβολή που αφορούσε το πρώτο Honda Civic Type R που θα έφτανε στην αντιπροσωπεία.

Όμως το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το αυτοκίνητο αλλά και η διάθεση του κόσμου να δώσει παραπάνω χρήματα για να το κάνει δικό του έκαναν την αντιπροσωπεία να το μετανιώσει και την ενημέρωσαν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο και θα το κρατήσουν ακόμη 90 ημέρες για να το δει ο κόσμος.

Όπως λέει η ίδια ήθελαν να την εξωθήσουν να πάρει την προκαταβολή πίσω και να μην ισχύει η συμφωνία για την επίσημη τιμή πώλησης καθώς θα έβρισκαν άλλον να δώσει τα 12.000 δολάρια παραπάνω (μην ξεχνάμε πως σε δημοπρασία, το πρώτο Honda Civic επί αμερικάνικου εδάφους έπιασε τα 200.000 δολάρια).

Η ίδια τελικά δεν έκανε πίσω και ανάγκασε τον αντιπρόσωπο να τηρήσει την αρχική συμφωνία και μάλιστα να της ζητήσει και δημοσίως συγνώμη, καθώς όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook «θα έπρεπε να ζητήσουμε την άδειά της για να κρατήσουμε το αυτοκίνητο μερικές ημέρες παραπάνω.».

Τελικά, αφού αρχικά την ενημέρωσαν πως θα κρατήσουν το αυτοκίνητό της έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να το δουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά χωρίς να μπορούν να το οδηγήσουν, εκείνη επέμεινε και γενικός διευθυντής πήρε την κατάσταση στα χέρια του και φρόντισε να παραδοθεί το αυτοκίνητο στην συμφωνημένη, εξ αρχής, ημερομηνία.

Όπως λέει και η ίδια πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης έπαιξαν τα e-mail επικοινωνίας καθώς είχε καταγεγραμμένο όλο το ιστορικό και μπορούσε να αποδείξει του λόγου της το αληθές!

Λέτε να έχουμε και στην ευρωπαϊκή αγορά τα ίδια φαινόμενα; Υπομονή και θα δούμε!

Διαβάστε ακόμη:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Honda Civic και το Type R;

Τα 7 supercars που υποκλίθηκαν στο νέο Honda Civic Type R (+video)

Η ιστορία και οι συμβολισμοί πίσω από την ονομασία Type R

Get it on Google Play Download on the App Store