Παράταση μέχρι νεοτέρας για τα ανασφάλιστα…

Για ακόμη μία φορά η χώρα μας αποδεικνύει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού, καθώς στις βάσεις δεδομένων υπάρχουν πολλά λάθη, τα οποία πρέπει να διορθωθούν πριν ξεκινήσει η διασταύρωση και μέχρι τότε υπάρχει άτυπη παράταση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Μπορεί λοιπόν η προθεσμία να έληξε την Παρασκευή 14 Ιουλίου, όμως η διασταύρωση των στοιχείων για να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα θα αργήσει να ξεκινήσει καθώς στις βάσεις δεδομένων υπάρχουν πολλά λάθη, τα οποία πρέπει να διορθωθούν για να μην έχουμε πάλι το ίδιο χάος.  

Την πρώτη φορά που εστάλησαν ειδοποιητήρια πολλά ήταν λάθος, καθώς πήγαν σε ιδιοκτήτες για οχήματα που δεν τους ανήκαν λόγω μεταβίβασης, που είχαν κλαπεί ή αποσυρθεί. Αυτό έγινε λόγω της προβληματικής σύζευξης και επικοινωνίας ανάμεσα στα δεδομένα που κρατούν συναρμόδια υπουργεία.

Εκτός αυτού όμως, οφείλουμε να τονίσουμε πως η επιβολή του παράβολου για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα δεν έχει κυρωθεί ακόμη από τη Βουλή. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες, συνολικά έχει ασφαλιστεί το 30% των οχημάτων που έλαβαν ραβασάκι…

Να θυμίσουμε ότι τα παράβολα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα επιβάλλονται κλιμακωτά και είναι 100 ευρώ για δίκυκλα ως 250 κ.ε. 150 ευρώ για τα υπόλοιπα δίκυκλα, 200 ευρώ για Ι.Χ. ως 1.000 κ.ε. και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερα Ι.Χ.

Διαβάστε ακόμη:

Απαλλαγή διοδίων για κατοίκους ορισμένων νομών

Εντυπωσιακό video από τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65

Κυριαρχία της Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις σε 49 χώρες παγκοσμίως

Get it on Google Play Download on the App Store