H Ariel ετοιμάζει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου

Η Ariel ετοιμάζεται να μπει για τα καλά στο παιχνίδι των hypercar και για αυτό το λόγο θα δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα είναι σύμφωνα με την ίδια «το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο» καθώς θα χρειάζεται μόλις 2,5 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση.

Δείτε ακόμα: Η Mazda ετοιμάζει νέο κινητήρα με τρία τούρμπο

Κάτω από το αμάξωμά του το υπεραυτοκίνητο της Ariel θα έχει μοτέρ το οποίο θα αποδίδει 1.200 ίππους και θα του χαρίζει 0-160 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δλ. και 0-240 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ. Όσον αφορά στην τελική του ταχύτητα, αυτή σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, θα φτάνει στα 260 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την ίδια την Ariel το μοντέλο με την κωδική ονομασία P40 θα βασίζεται σε αλουμινένιο, monocoque σασί, ενώ το βάρος του θα είναι μόλις 1.600 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Ο τροχός του μέλλοντος

Όσον αφορά στο μοτέρ του εκεί μας περιμένουν εκπλήξεις, καθώς θα αντλεί την δύναμή του από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, οι οποίοι θα αποδίδουν 300 ίππους έκαστος. Από την άλλη, η αυτονομία του δεν θα είναι και τόσο εντυπωσιακή… καθώς δεν θα ξεπερνά τα 200 χλμ. ενώ το Arielθα μπορεί να γυρνά σε μία πίστα στο όριο, για 15 μόλις λεπτά… Λέγεται πως θα υπάρξει και αποκλειστικά πισωκίνητη έκδοση.

Στις παραπάνω εικόνες βλέπουμε τα επίσημα σκίτσα του, ενώ η Ariel λέει πως θα χρειαστούν ακόμη 3 χρόνια περίπου μέχρι να φτάσει στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store