Νέα διόδια σε Ιονία και Ολυμπία Οδό τον Σεπτέμβριο

 

Τον Σεπτέμβριο θα τεθούν σε λειτουργία 4 νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στους καινούργιους οδικούς άξονες της χώρας, την Ιονία Οδό και την Ολυμπία Οδό. Στις 31 Αυγούστου ολοκληρώνεται και τυπικά η κατασκευαστική περίοδος για τους νέους αυτούς αυτοκινητοδρόμους, δίνοντας έτσι το έναυσμα για το ξεκίνημα της λειτουργίας των νέων σταθμών διοδίων.

Διαβάστε ακόμα: Τιμές διοδίων και σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

Η αρχή θα γίνει στη Ιονία Οδό την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, εκεί όπου εκτός των σταθμών Κλόκοβας και Αγγελοκάστρου που λειτουργούν σήμερα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο νέος σταθμός Μενιδίου (ανάμεσα στην Αμφιλοχία και την Άρτα) και ο σταθμός Τερόβου (ανάμεσα στην Άρτα και τα Ιωάννινα).

Το κόστος διέλευσης των δύο σταθμών δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 3 ευρώ. Μαζί με αυτούς τους νέους σταθμούς, θα λειτουργήσουν και οι πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους Γαυρολίμνης, Αρτας και Γοργόμυλου.

Διαβάστε ακόμα: Απαλλαγή διοδίων για κατοίκους ορισμένων νομών

Στα μέσα Σεπτεμβρίου σειρά παίρνει η Ολυμπία Οδός του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών και τα διόδια που θα λειτουργήσουν θα είναι ο σταθμός Ελαιώνα (στο Δήμο Αιγιαλείας) και το ρεύμα προς Πάτρα του σταθμού του Ρίο. Στο σταθμό του Ελαιώνα το κόστος θα είναι 3,20 ευρώ, ενώ στο Ρίο παραμένει στα 2,40 ευρώ. Επίσης, θα ξεκινήσει και εδώ η λειτουργία πλευρικών σταθμών σε τέσσερα σημεία.

Get it on Google Play Download on the App Store