Στα σκαριά νέα συνεργασία VW και Fiat

Μπορεί να μην επιβεβαιώθηκαν –τουλάχιστον μέχρις στιγμής–  οι πληροφορίες του περασμένου Μαρτίου για επικείμενη εξαγορά της Fiat-Chrysler (FCA) από τη VW, όμως νέες πληροφορίες από την The Wall Stree Journal, αναφέρουν ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, αλλά σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW T-Roc

Αυτή λοιπόν η νέα συνεργασία VW και Fiat αναμένεται να αφορά σε δύο νέα μοντέλα κοινής κατασκευής, τα οποία θα είναι ένα pick-up, καθώς και ένα Vanette. Το πρώτο νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο επόμενο VW Amarok, ώστε να αποτελέσει το επόμενο pick-upτης ιταλικής μάρκας, ενώ το δεύτερο θα βασιστεί πάνω στο επόμενο VW Caddy.

Σύμφωνα πάντα με την αμερικάνικη εφημερίδα, οι συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων των δύο εταιρειών είναι σε πολύ πρώιμο επίπεδο και ενδέχεται να μην οδηγήσουν και πουθενά.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Fiat Fullback Double Cab 2.4 diesel

Πάντως, η Fiat έχει μπει το τελευταίο διάστημα σε μια γενικότερη αναζήτηση συνεργασιών και συμφωνιών με άλλες εταιρείες. Πριν λίγες ημέρες άλλωστε γράψαμε για την πρόθεση της κινέζικης Great Wall να εξαγοράσει είτε όλο τον όμιλο Fiat-Chrysler, είτε μόνο την Jeep, αλλάζοντας τα δεδομένα. 

Get it on Google Play Download on the App Store