Υποχρεωτικοί οι τιμοκατάλογοι στα συνεργεία αυτοκινήτων

Πολύ σημαντικές αλλαγές έρχονται με τους νέους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στα συνεργεία οχημάτων, τα οποία πλέον υποχρεούνται να έχουν αναρτημένους αναλυτικά τιμοκαταλόγους.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίζετε τι ισχύει για την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων;

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στο άρθρο 86 των νέων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., οι τιμοκατάλογοι αυτοί θα πρέπει να αναφέρουν το είδος της εργασίας και τις εκάστοτε χρεώσεις συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για τις βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες συντήρησης επί ενδεικτικών μοντέλων ανάλογα με τον τύπο και μοντέλο.

Στα εκδιδόμενα παραστατικά θα πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά το είδος της εργασίας και η τιμή χρέωσης που θα πρέπει να συμπίπτει με αυτή του τιμοκαταλόγου, υπό την επιφύλαξη της δυνατότητας του επισκευαστή να παρέχει έκπτωση στον πελάτη. Για τις λοιπές υπηρεσίες, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, ο επισκευαστής θα πρέπει να συντάσσει έγγραφη προσφορά.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να ελέγξετε εάν το μεταχειρισμένο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι η νέα αυτή υποχρέωση των συνεργείων αποτελεί μέρος μιας συνολικής αλλαγής που έρχεται στον τρόπο της διάθεσης και εμπορίας αγαθών και προϊόντων της χώρας, καθώς και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες βάση των νέων κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., που περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στον τρόπο που το λάδι προσφέρεται στα εστιατόρια, στη συσκευασία του ψωμιού, στο διαχωρισμό κατεψυγμένου ψωμιού από το φρέσκο, στην εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας στο μέλι και πολλά άλλα.

Get it on Google Play Download on the App Store