Νέα διόδια στην Ιόνια Οδό – Δείτε πόσο κοστίζει το Αθήνα-Ιωάννινα

Από απόψε τα μεσάνυχτα η Ιόνια Οδός αλλάζει… αφού πλέον θα έχουμε την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης με την λειτουργία των νέων διοδίων στο τμήμα Αμφιλοχία – Εγνατία Οδό. Δείτε πόσο θα κοστίζουν και πόσα λεφτά χρειάζεται κάποιος για το Αθήνα-Ιωάννινα…

Διαβάστε ακόμη: Έτσι βάζεις «εμπρός» χωρίς μπαταρία στο κλειδί (+video)

Η λειτουργία όλων των διοδίων στην Ιόνια οδό ολοκληρώνεται με την λειτουργία των δύο νέων μετωπικών σταθμών στο Μενίδι και το Τέροβο και των δύο πλευρικών σταθμών στην Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Όπως αναφέρει η Νέα Οδός Α.Ε. «σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός», τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος «Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας» της Ιόνιας Οδού».

Οι ζώνες χρέωσης είναι δυο: α) «Α/Κ Αμφιλοχίας – Α/Κ Φιλιππιάδας», με μήκος 46,6 χλμ., η οποία περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Άρτας και β) «Α/Κ Φιλιππιάδας – Α/Κ Εγνατίας (τέλος έργου)», με μήκος 48,2 χλμ., που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Γοργόμυλου.

Οι τιμές διοδίων τελών ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες:

Μετωπικά Διόδια Μενιδίου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2,05  ευρώ, Ελαφρά Οχήματα/ΙΧ 2,95 ευρώ, Φορτηγα-Λεωφορεία-Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 7,45 ευρώ, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 10,45 ευρώ.

Μετωπικά Διόδια Τερόβου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2,15 ευρώ, Ελαφρά Οχήματα 3,05 ευρώ, Φορτηγα-Λεωφορεία-Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 7,70 ευρώ, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 10,80 ευρώ.

Με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών διοδίων το σύνολο των μετωπικών σταθμών της Ιόνιας Οδού τίθεται σε λειτουργία. Για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Γαβρολίμνης.

Δείτε ακόμη: H μεμβράνη που εξαφανίζει τις γρατζουνιές από το αμάξωμα (+video)

Πλέον το ταξίδι από την Αθήνα στα Γιάννενα θα διαρκεί 3 ώρες και 40 λεπτά περίπου, ενώ θα κοστίζει 37,25 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store