Εγκαταλείπει τα diesel η Toyota;

Το dieselgate άλλαξε τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, καθώς για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια οι πωλήσεις βενζινοκίνητων ξεπέρασαν αυτές των πετρελαιοκίνητων. Παρόλα αυτά η Toyota είχε επενδύσει από πριν σε ένα μέλλον με λιγότερα πετρελαιοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Ξεχασμένη Mercedes 190D με μόνο 3.546 χλμ. σε τιμή σοκ!

Δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο, αναφέρουν πως η Toyota θα μπορούσε να είναι ένας από τους κατασκευαστές που θα εγκαταλείψουν πρώτοι το diesel. Κάτι που φαίνεται απολύτως λογικό, καθώς ήδη η γκάμα των υβριδικών της είναι μεγάλη και αυτή των πετρελαιοκίνητων συρρικνώνεται.

Το Toyota C-HR για παράδειγμα δεν έχει πετρελαιοκίνητη επιλογή, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις των υβριδικών της βρίσκονται σε άνοδο και οι πληροφορίες λένε πως η νέα Supra θα έχει υβριδική τεχνολογία.

Αυτό δήλωσε εξάλλου και ο αντιπρόεδρος της Toyota Didier Leroy ο οποίος είπε “θεωρώ πως δεν πρέπει να ρίξουμε στην αγορά άλλα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα”.

Διαβάστε επίσης: Δείτε γιατί αυτό το Subaru Impreza πωλείται 128.000 ευρώ

Όπως και να έχει σίγουρα η νέα γενιά του Auris (η οποία πιθανότατα θα ονομάζεται Corolla) θα δώσει το στίγμα για τις προθέσεις της μάρκας.

Get it on Google Play Download on the App Store