Οι Τούρκοι ετοιμάζουν τη δική τους μάρκα αυτοκινήτου

Είναι γνωστό πως στην Τουρκία δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα εταιρείες αυτοκινήτου, οι οποίες έχουν στην γειτονική χώρα τα εργοστάσιά τους και παράγουν κάποια από τα μοντέλα τους. Πλέον, ο Ταγίπ Ερντογάν όμως θέλει η χώρα του να έχει το δικό της αυτοκίνητο το οποίο θα είναι 100% made in Turkey.

Δείτε επίσης: Χαράτσι για όσους πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «δεν θέλουμε καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Το 2019 θα έχουμε το πρωτότυπο, ενώ το 2021 θα είναι έτοιμο το αυτοκίνητο και εγώ θα το αγοράσω πρώτος».

Σίγουρα η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη στην παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς από εκεί εξάγονται μοντέλα σε όλη την Ευρώπη, πλέον όμως φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο Ερντογάν, καθώς είπε πως αποτελεί όνειρο για τους Τούρκους να έχουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το 2016 στην Τουρκία πωλήθηκαν 750.000 αυτοκίνητα, με τα εισαγόμενα να είναι μειωμένα κατά 25% και τα «τοπικής παραγωγής» αυξημένα κατά 20%.

Διαβάστε ακόμη: Κ.Ο.Κ. Έρχονται αυξήσεις ορίων ταχύτητας και μειώσεις προστίμων

Προς το παρόν, οι εταιρείες Vestel, Turkcell και Zorlu Holding έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το πρότζεκτ, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, αφού την δεκαετία του 1960 είχε βγει το Anadol, το πρώτο τούρκικο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, το οποίο ήταν συνεργασία της βρετανικής Reliant και της Ford.

Πηγή: gopressmobility

Get it on Google Play Download on the App Store