Στη Λίμνη Πλαστήρα με το Kia Sportage 1.6D Hybrid

Πολλοί λένε ότι η Ελλάδα είναι το πιο όμορφο μέρος του πλανήτη. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας είναι πλούσια σε φυσικές ομορφιές, από άκρη σε άκρη, αφού όπου και να βρεθεί κανείς θα εξερευνήσει και θα ανακαλύψει μοναδικά τοπία. Βουνά, θάλασσες, ποτάμια, λίμνες, νησιά και πολλά ακόμα φυσικά κάλλη της Ελλάδας, συνθέτουν μοναδικές εικόνες, χωρίς να χρειαστεί κανείς να ταξιδεύει ατελείωτες ώρες.

Δείτε ακόμη: Kia Stonic 1.4 100hp με 15.390€ και φουλ εξοπλισμό

Η Λίμνη Πλαστήρα, είναι ένα από τα μέρη της χώρας μας που αξίζει να ταξιδέψει κανείς. Αλπικά τοπία που καθρεφτίζονται στα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης, καταπράσινη φύση γεμάτη από έλατα, πεύκα και καρυδιές καθηλώνουν τον επισκέπτη. Ειδικά δε όταν όλα είναι καλυμμένα με το λευκό πέπλο του χιονιού, τότε σίγουρα νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε κάποια βόρεια χώρα της Ευρώπης. Τα χωριά γύρω από τη τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα είναι βγαλμένα από παραμύθι, με γραφικά πέτρινα σπίτια, που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

Τα μέρη που έχει να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης είναι αρκετά και σίγουρα χρειάζονται 3-4 μέρες. Το φράγμα που ολοκληρώθηκε το 1959 αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα, ενώ στα μαγαζιά που βρίσκονται στο δρόμο θα βρει κανείς πολλά τοπικά προϊόντα, όπως μέλι, γλυκά του κουταλιού και βότανα.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου Kia XCeed στην Ελλάδα

Η Πλαζ Πεζούλας, η Πλαζ Λαμπερού και ο Βοτανικός Κήπος είναι ιδανικά σημεία για χαλαρωτικό περπάτημα μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο. Εκεί, υπάρχει και φάρμα ιππικού τουρισμού για βόλτα στη λίμνη πάνω σε άλογο, καθώς επίσης και ενοικιαζόμενα κανό και θαλάσσια ποδήλατα για βόλτα μέσα στη λίμνη. Ο γύρος της λίμνης με το αυτοκίνητο είναι 60 περίπου χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλά σημεία για στάση και αγνάντεμα στα υπέροχα τοπία. Σημείο-κλειδί για την επίσκεψή στη Λίμνη Πλαστήρα είναι η θέση «Παρατηρητήριο» που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και προσφέρει ένα πανοραμικό υπερθέαμα της λίμνης.

Εμείς, ταξιδέψαμε στη Λίμνη Πλαστήρα με το με το Kia Sportage 1.6 diesel 136 hp 48V Hybrid GT-Line και απολαύσαμε τις ομορφιές του τόπου, ενώ γευτήκαμε τοπικά φαγητά και προϊόντα. Από την Αθήνα, η διαδρομή είναι περίπου 340 χιλιόμετρα και απαιτούνται σχεδόν 4 ώρες. Μέχρι τη Λαμία η διαδρομή είναι εύκολη, ενώ από την έξοδο της Λαμίας έως την είσοδο στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Ξυνιάδα – Τρίκαλα (έχουν δοθεί 80 χλμ. στην κυκλοφορία), υπάρχουν αρκετές στροφές και χρειάζεται προσοχή. Μετά την Καρδίτσα, ο επαρχιακός δρόμος έως τη λίμνη Πλαστήρα είναι καλός και βγαίνει στο πάνω μέρος της λίμνης.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia Sportage 1.6d 136 hp 48V Hybrid GT-Line

Το Sportage, ήταν ιδανικό για το ταξίδι αυτό, αφού πρόκειται για ένα κατάλληλο αυτοκίνητο για κάλυψη μακρινών αποστάσεων, χάρη και στις ανέσεις που προσφέρει. Παράλληλα, ο 1.600άρης κινητήρας πετρελαίου των 136 ίππων με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid, παρέχει επιπλέον δύναμη στιγμιαία και ενισχύει την επιτάχυνση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης. Συνολικά, με το Sportage 1.6 diesel 136 hp 48V Hybrid διανύσαμε σχεδόν 1.000 χλμ. και η μεικτή κατανάλωση βρέθηκε στα 7,1 λτ./100 χλμ., χωρίς πολύ φειδώ στο γκάζι και με αρκετό φορτίο.

Get it on Google Play Download on the App Store