Νέο Honda Civic Tourer για… μετακομίσεις!

Η νέα πρακτικότερη έκδοση του Civic που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπη τον περασμένο Μάρτιο, πλέον αποκαλύπτεται στην «κανονική» της μορφή δίχως κανένα ίχνος καμουφλάζ. «Με την πρώτη ματιά είναι σαφές ότι το Civic Tourer δε μοιάζει μα τα άλλα Wagon», δήλωσε ο Adrian Killham, Large Project Leader του Civic Tourer. Εμείς από την πλευρά μας θα συμφωνήσουμε μαζί του αφού η σχεδίασή του ξεφεύγει από τα γνωστά πρότυπα, αφού το σφηνοειδές του προφίλ δείχνει αρκετά δυναμικό και διατηρεί πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το 5θυρο Civic, από το οποίο διαθέτει κατά 235 χιλιοστά μακρύτερο πίσω πρόβολο (μήκος αμαξώματος 4.520 χλστ.).

Το επιπλέον μήκος ωφέλησε σημαντικά τον χώρο αποσκευών, καθώς η χωρητικότητά του ανέβηκε στα 624 λίτρα (477 λίτρα), τοποθετώντας το στην κορυφή τη μικρομεσαίας κατηγορίας. Μάλιστα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο επίπεδος αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 1.668 λίτρα και είναι πραγματικά τεράστιος. Παράλληλα την πρακτικότητα ενισχύουν και τα γνωστά πίσω καθίσματα «Magic Seats», που διευκολύνουν τη μεταφορά ψηλών αντικειμένων.

Πρεμιέρα στο Civic Tourer κάνει η ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση Adaptive Damper System (ADS) για την καλύτερη δυνατή άνεση και σταθερότητα, χάρη στις τρεις ρυθμίσεις που προσφέρει. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014 με τους γνώριμους κινητήρες των 1.8 λίτρων με 142 ίππους και το νέο ντίζελ 1.6 i-DTEC των 120 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store