Το Kia Proceed αλλάζει δραματικά

Η Kia έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες εικόνες από το νέο της πρωτότυπο, που είναι σχεδιασμένο στο σχεδιαστικό της κέντρο στην Φρανκφούρτη, μόλις 500 μέτρα μακριά από εκεί που θα γίνει η έκθεση αυτοκινήτου όπου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα…

Δείτε ακόμη: Crash tests σε εννιά νέα μοντέλα με 3, 4 και 5 αστέρια

Το όνομά του είναι Proceed Concept, κάτι που ίσως σημαίνει και αλλαγή φιλοσοφίας για το μικρομεσαίο μοντέλο της μάρκας, καθώς το πρωτότυπο παρουσιάζει ένα νέο στυλ αμαξώματος, που θυμίζει station wagon με coupe χαρακτηριστικά (κάτι σαν sportbrake) ή χάτσμπακ με επιμηκυμένο πίσω μέρος αν θέλετε.

Όπως λένε οι σχεδιαστές του «το επιμηκυμένο hothatch διατηρεί τον δυναμισμό του pro_cee’d, συνδυάζοντας παράλληλα μοναδική εμφάνιση και πρακτικότητα, ενώ έχει δημιουργηθεί για τη νέα γενιά οδηγών και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις προτεραιότητές της».

Κύρια χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του, αποτελούν η μάσκα εμπρός και ο προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς, τα LED φώτα εμπρός και πίσω, η έντονη κλίση της γραμμής οροφής και οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο κόκκινο Lava Red, ενώ απουσιάζουν οι μεσαίες κολόνες, οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι χειρολαβές των θυρών.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota ετοιμάζει παρμπρίζ με αυτόματο ξεθάμπωμα

Θυμίζουμε πως πλάι στο Proceed Concept θα βρεθούν στο περίπτερο της Kia στην Φρανκφούρτη το Picanto Χ-Line (διαβάστε τα πάντα για το Picanto X-Line εδώ) και το ανανεωμένο Sorento.

Get it on Google Play Download on the App Store