Ξεφεύγει η Kia με το ηλεκτρικό Niro και 16 νέα μοντέλα

Την έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας διάλεξε η Kia προκειμένου να μας δείξει το νέο της πρωτότυπο το οποίο δεν είναι άλλο από το ηλεκτρικό Niro που πραγματικά είναι καινοτόμο σε αρκετούς τομείς.

Δείτε ακόμη: Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων; Η απάντηση του υπουργείου

Όπως είναι προφανές από τις εικόνες το ηλεκτρικό πρωτότυπο του Niro μοιράζεται σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του με την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, με τις αλλαγές να είναι στα σημεία (στην μάσκα εμπρός, τα φώτα, τις ζάντες και τα λογότυπα).

Από την άλλη στο εσωτερικό του έχει ακολουθήσει την μινιμαλιστική, σχεδιαστική οδό, με «καθαρές» γραμμές και πολλά πάνελ και οθόνες αφής. Πάνελ αφής έχει ακόμη και το τιμόνι, μέσω του οποίου μπορείς να χειριστείς έτσι το σύστημα πολυμέσων.

Όσον αφορά στο μοτέρ και τις επιδόσεις του, κάτω από το καπό του το Kia Niro έχει μπαταρίες χωρητικότητας 64 kWh οι οποίες τροφοδοτούν ένα μοτέρ 204 ίππων και σύμφωνα με την ίδια την Kia χαρίζουν αυτονομία κοντά στα 400 χλμ. (385 για την ακρίβεια), με μία φόρτιση.

Διαβάστε επίσης: Λιγότερα τα τροχαία ατυχήματα των Εορτών

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Kia αυτό το πρωτότυπο είναι μέρος του σχεδίου της για παρουσίαση 15 νέων μοντέλων με κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση μέχρι το 2025. Συγκεκριμένα τα πέντε θα είναι υβριδικά, τα άλλα πέντε υβριδικά με φόρτιση από εξωτερική πηγή και ακόμη πέντε με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια.

Get it on Google Play Download on the App Store