Νέο Kia Ceed: Πρώτο επίσημο σκίτσo

Το ότι η Kia ετοιμάζει νέο Ceed δεν ήταν μυστικό. Παρόλα αυτά πλέον, έδωσε και το πρώτο της επίσημο σκίτσο στην δημοσιότητα, μέσα από το οποίο μπορούμε πάρουμε αρκετές… σχεδιαστικές πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο της κορεάτικης μάρκας.

Δείτε ακόμη: Οι χώρες με την πιο φθηνή/ακριβή βενζίνη παγκοσμίως. Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Αυτό θα κάνει και επίσημα την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ λίγο πιο δίπλα του θα βρίσκεται το νέο SUV της αδελφής Hyundai, το Santa Fe.

Αυτή θα είναι μία εξολοκλήρου νέα γενιά και συγκεκριμένα η τρίτη του Kia Ceed, το οποίο θα μας συστηθεί ως πεντάθυρο, ενώ θα ακολουθήσει και νέο αμάξωμα το οποίο πιθανόττα θα είναι shooting brake (κάτι σαν δίθυρο station wagon).

Σε αυτό το πρώτο σκίτσο βλέπουμε πως η Kia έχει επιλέξει αρκετά επιθετικές γραμμές για το νέο Ceed, ενώ ακόμη μία αλλαγή θα υπάρχει στην ονομασία του, καθώς η μάρκα επέλεξε να αφαιρέσει την απόστροφο (το τωρινό γράφεται Cee’d). Για όσους δεν το γνωρίζουν, να πούμε πως τα συγκεκριμένα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις «Community of Europe, with European Design».

Διαβάστε επίσης: Τα 10 παγκόσμια best sellers μικρά αυτοκίνητα του 2017

Από την άλλη είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για την γκάμα των κινητήρων καθώς δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση. Αποκλείεται πάντως να απουσιάζει ο 1.0 λτ. tvn 120 ίππων, ο οποίος προφανώς θα συνοδεύεται και από τον πετρελαιοκίνητο 1.6 λτ. των 110 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store