Επίσημο: McLaren 570S Spider

Το ότι η McLaren ετοίμαζε Spide rέκδοση της McLaren 570S ήταν γνωστό. Απλώς δεν ξέραμε πότε ακριβώς θα γίνονταν τα αποκαλυπτήριά της, πως ακριβώς θα μοιάζει και ποια θα είναι τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και οι διαφορές της από την κουπέ. Πλέον έχουμε όλες τις απαντήσεις, καθώς η βρετανική μάρκα πραγματοποίησε την επίσημη αποκάλυψη του supercar της.

Αυτό έχει σκληρή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή και μαζί με τον μηχανισμό της προσθέτει στην 570S Spider 46 κιλά στο βάρος της, σε σχέση με την Coupe. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί μηχανικοί διατείνονται πως δεν υπάρχει καμία απώλεια σε στρεπτική ακαμψία, ενώ το σασί δεν χρειάστηκε κάποια περαιτέρω ενίσχυση.

Η οροφή αναδιπλώνεται σε μόλις 15 δλ. σε ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα και γίνεται φυσικά μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού. Ηλεκτρικός είναι και το παράθυρο που υπάρχει σε αυτήν και μπορεί να ανοίξει ξεχωριστά από την οροφή.

Επειδή όμως η έλλειψη οροφής αλλάζει και την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, η McLaren πρόσθεσε μία αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία βελτιώνει την κάθετη δύναμη.

Όπως και η McLaren 570S έτσι και η 570S Spider εφοδιάζεται με τον 3.8 λτ. V8 βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και 600 Nm ροπής, συνεργάζεται με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και της χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. και τελική ταχύτητα 315 χλμ./ώρα.  

Η 570S Spider είναι διαθέσιμη σε 20 χρώματα, ενώ συνοδεύεται από νέα σχέδια ζαντών και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Οι παραδόσεις της θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη:

Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλες οι λεπτομέρειες

Αυτή η BMW 2002tii άλλαξε χέρια για 125.000 δολάρια

Ελπίδες για νέο Mitsubishi Evo αλλά…

Get it on Google Play Download on the App Store