Alfa Romeo: «Είμαστε και πάλι κερδοφόροι!»

Η Alfa Romeo πέρασε δύσκολα χρόνια πρόσφατα, κι όχι για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όλα, όμως, φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η θρυλική φίρμα από το Μιλάνο ανακοίνωσε, μέσω του CEO της Stellantis, πως επανήλθε στην κερδοφορία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ο Carlos Tavares δήλωσε περήφανα: «Η Alfa Romeo τα πηγαίνει πολύ καλά. Η κατάσταση έχει ανατραπεί πλήρως και η εταιρία είναι και πάλι κερδοφόρα. Μπορεί να χρηματοδοτήσει η ίδια το μέλλον της, είναι ασφαλής! Μάλιστα, η ανατροπή είχε γίνει πριν καν λανσαριστεί η Tonale». O Tavares δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την ανάκαμψη της Alfa, συνεχίζοντας: «Το 2022 θα είναι χρονιά-ρεκόρ για την εταιρία. Η Alfa Romeo είναι έτοιμη για τα επόμενα 10 χρόνια. Από την ώρα που συστήθηκε η Stellantis, η αλλαγή στην πορεία της Alfa έχει υπάρξει θεαματική».

Η επιστροφή στην κερδοφορία για τους Ιταλούς δεν σημαίνει μόνο την οικονομική τους εξασφάλιση, αλλά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για project που είχαν μπει «στον πάγο» ή καθυστερούσαν, ακριβώς γιατί η Alfa είχε τις χρηματοπιστωτικές έγνοιες να την απασχολούν πάνω από όλα. Ο CEO της φίρμας, Jean-Philippe Imparato, είχε δηλώσει παλιότερα για το ενδεχόμενο επιστροφής της GTV, πως θα το εξέταζε όταν έλυνε τα οικονομικά της ζητήματα. Τώρα που τα έλυσε, λοιπόν, πιθανότατα η συζήτηση για νέα GTV να ξανανοίξει. Συν το supercar που φημολογείται τους τελευταίους μήνες και περιμένουμε προς το 2024-2025. Με άλλα λόγια, τα καλύτερα έρχονται!

Get it on Google Play Download on the App Store