Διαλύουν τα ταμεία οι πωλήσεις της Lamborghini

Η Lamborghini ζει το εμπορικό της όνειρο, σημειώνοντας διαδοχικά ρεκόρ πωλήσεων και απολαμβάνοντας πρωτοφανή κέρδη στα 59 χρόνια ιστορίας της! Το πρώτο μισό του 2022 ήταν οι καλύτεροι έξι μήνες στα χρονικά της Sant’Agata τόσο σε νέες ταξινομήσεις, όσο και από πλευράς κερδοφορίας.

Ξεκινώντας με τα οικονομικά αποτελέσματα – ρεκόρ, τα λειτουργικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 425 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 69,6 % σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 1,33 δισ. ευρώ, 30,6% υψηλότερα από πέρυσι, ενώ το κέρδος αυξήθηκε στο 31,9% (από 24,6%).

Οι 5.090 ταξινομήσεις στο πρώτο εξάμηνο αντιστοιχούν σε αύξηση 4,9% σε σχέση με πέρσι, έχοντας για απόλυτο -και αναμενόμενο- κυρίαρχο την Urus. Η σύγχρονη μετενσάρκωση του «Lambo-Rambo» (βλέπε LM002) κατέχει το 61% επί του συνολικού όγκου, αφήνοντας τις Huracan και Aventador (αμφότερες στο τέλος του κύκλου ζωής τους) το υπόλοιπο 39%. Μεγαλύτερη αγορά για τη Lamborghini παραμένει η περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) με 41% επί του συνόλου, ακολουθούμενη από την Αμερική με 34% και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με 25%. Όσον αφορά τις επί μέρους χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την πρώτη θέση (1.521 μονάδες), ακολουθούμενες από την Κίνα (576), τη Γερμανία (468), το Ηνωμένο Βασίλειο (440) και τη Μέση Ανατολή (282).

Ο Stephan Winkelmann, CEO της ιταλικής εταιρίας, δήλωσε: «Φτάσαμε στο τέλος ενός εξαιρετικού πρώτου εξαμήνου του έτους, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που προκαλείται από τη γεωπολιτική κατάσταση. Οι προοπτικές είναι εξίσου θετικές για το μέλλον, με τις παραγγελίες που έχουν ληφθεί ήδη να καλύπτουν ολόκληρη την παραγωγή του 2023».

Get it on Google Play Download on the App Store