«Φωτιά» στον δρόμο από τις Aventador (+video)

Πέντε γενιές Lamborghini Aventador τέθηκαν αντιμέτωπες σε αγώνες επιτάχυνσης, με τα τελικά αποτελέσματα να διαφέρουν. Οι μάχες ήταν ομολογουμένως συγκλονιστικές και πραγματικά αφήνουν τους πάντες άφωνους με την ισχύ και τον θόρυβο των «ταύρων» . Στην κόντρα λαμβάνουν μέρος οι Lamborghini Aventador με 700 ίππους και 690 Nm ροπή, η Lamborghini Aventador S με 740 ίππους και 690 Nm ροπή, η Lamborghini Aventador SV με 750 ίππους και 690 Nm ροπή, η Lamborghini Aventador SVJ με 770 ίππους και 720 Nm ροπή και η Lamborghini Aventador Ultimae με 780 ίππους και 720 Nm ροπή.

Όλα τα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με τον V12, 6.5 λτ. κινητήρα, είναι 4κίνητα και ζυγίζουν κάπου στα 1.500 κιλά. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την Ultimae, καθώς, όπως είπε ο Ματ Γουότσον του carwow, δεν τον άφηνε να λειτουργήσει το launch control. Κατασκευάστηκαν μόλις 350 τέτοιες Lamborghini και για να μείνουν λειτουργικές οι 343, αφαιρέθηκε από τον αγώνα. Αν μπερδευτήκατε στις πράξεις, έχετε δίκιο, αφού 350-1 κάνει 349… Απλά οι 7 που λείπουν, βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, λόγω του ναυαγίου που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, με συνέπεια να χαθούν κι άλλα πολυτελή αυτοκίνητα.

Ως εκ τούτου, μετείχαν οι 4 πρώτες γενιές στις κόντρες, με την πρώτη να την κερδίζει η SV. Στη δεύτερη επικράτησε η S και στην τρίτη ξανά η S. Στους ρολαριστούς και από τα 80 χλμ./ώρα, επικράτησε η SV, η SVJ στον δεύτερο στο προφίλ corsa, ενώ στη μικρότερη απόσταση που θα κάλυπταν, φρενάροντας από την ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα, νικήτρια αναδείχτηκε εκ νέου η SVJ.

Δείτε το video

Get it on Google Play Download on the App Store