Επέτειος 30 εκατομμυρίων για την Lada (+video)

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η Lada γιόρτασε την παραγωγή του 30.000.000ού αυτοκινήτου στη γραμμή συναρμολόγησης της JSC Avtovaz. Το επετειακό Lada, ήταν ένα Granta Sedan στην ειδική έκδοση Club, το οποίο αργότερα θα γίνει έκθεμα στο εταιρικό μουσείο της εταιρίας.

Δείτε ακόμα: Νέα πολυτελής σειρά [BLACK] από την Lada

Η τελετή παραγωγής του Lada με τον αριθμό 30.000.000 πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Renault, Luca de Meo και του Προέδρου της Avtovaz, Yves Caracatzanis. Μάλιστα το επετειακό αυτό Granta Sedan κατασκευάστηκε τη χρονιά που η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία γιορτάζει τα 50 χρόνια από τη συναρμολόγηση του πρώτου αυτοκινήτου στο Togliatti. Το πρώτο Lada υπάρχει μέχρι σήμερα και τοποθετήθηκε δίπλα από τον σύγχρονο απόγονό του.

Ο Πρόεδρος της JSC Avtovaz Yves Caracatzanis δήλωσε σχετικά: «Το πρώτο Lada άλλαξε εντελώς την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας. Το VAZ-2101 έδωσε κινητικότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους και το Lada Granta συνεχίζει αυτή τη λαμπρή ιστορία. Σήμερα είναι το νούμερο ένα αυτοκίνητο σε πωλήσεις στη Ρωσία. Το Granta έχει εκφραστικό σχεδιασμό, παρέχει σιγουριά σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και αντιπροσωπεύει την ιδανική σχέση ποιότητας / τιμής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα παραγωγής Lada Granta και ολόκληρη την ομάδα Avtovaz. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική δουλειά και συγχαρητήρια για το 30 εκατομμυριοστό αυτοκίνητο!»

Δείτε ακόμα: Τι γνωρίζουμε για το ολοκαίνουργιο Lada Niva;

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από την παραγωγή του επετειακού Lada Granta:

Get it on Google Play Download on the App Store