Made in Japan το Αγγλικό Honda Civic

Η Honda φέρεται ότι αποφάσισε να μετακινήσει στην Ιαπωνία ένα μέρος της παραγωγής της από το εργοστάσιο του Swindon στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα κλείσει το 2021, σύμφωνα με το site asia.nikkei.com. Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Μ. Βρετανίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συνομιλιών, στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Honda Civic 1.5 λτ. VTEC Turbo 182 PS CVT

Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, η Honda θα μετακινήσει το 2021 την παραγωγή του 5θυρου Civic που κατασκευάζει στο Swindon, στο εργοστάσιο του Yorii που βρίσκεται κοντά στο Τόκιο. Οι ισχύοντες δασμοί για τα οχήματα προς χώρες της Ε.Ε. από την Ιαπωνία είναι 7,5%, όμως το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 10% για το Ηνωμένο Βασίλειο, από την στιγμή που θα αποχωρήσει από την Ε.Ε., εκτός αν οι δύο χώρες κάνουν μια νέα εμπορική συμφωνία. Εάν επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, οι δασμοί θα μειωθούν σταδιακά στο μηδέν έως το 2026.

Δείτε ακόμα: Πως παράγεται το νέο Honda Civic στην Αγγλία (+video)

Από την συνολική παραγωγή του Swindon το 2019, το 11% διοχετεύθηκε στη Μ. Βρετανία, το 6% στην Ιαπωνία και το 70% στις Η.Π.Α. Πέρυσι, η Honda πούλησε 40.000 αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των πωλήσεών της στην Ευρώπη. Μάλιστα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη (μετά την Γερμανία), ενώ τα αυτοκίνητα που παράγονται από ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε ακόμα: Ποια πρωτιά κατείχε το Honda S2000;

Για κάποιους, πιθανώς να μετρήσει καλύτερα (ψυχολογικά) το γεγονός ότι το Civic θα γράφει «Made in Japan», αφού στην πραγματικότητα δεν θα αλλάξει κάτι ως προς την κατασκευή του.

Get it on Google Play Download on the App Store