Οι καρποί της συνεργασίας VW-Ford

Η Volkswagen και η Ford ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την παγκόσμια συμμαχία τους, η οποία ανακοινώθηκε πρώτη φορά πέρυσι. Οι δύο εταιρείες αρχικά θα αναπτύξουν από κοινού επαγγελματικά οχήματα, όπως είναι pickup, μικρό van και μεγαλύτερο ενός τόνου.

Δείτε ακόμα: Νέο σπορτίφ μικρό SUV Coupe VW Nivus

Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενης γενιάς VW Amarok και Ford Ranger θα μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, ωστόσο σχεδιαστικά αναμένεται το κάθε μοντέλο να υιοθετεί τη φιλοσοφία της κάθε μάρκας. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τα μελλοντικά van Transit και Transporter (κατηγορία ενός τόνου), αλλά και για μικρότερα van πόλης Transit Connect και Caddy.

Δείτε ακόμα: VW T-Roc 1.0 TSI ή 1.6 TDI στα ίδια λεφτά;

Η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Modular Electric Toolkit (MEB) της Volkswagen για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα προορίζεται για την Ευρώπη. Η VW με βάση αυτή την πλατφόρμα ετοιμάζει πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το πρώτο προϊόν είναι το ID.3.

Δείτε ακόμα: Νέο Ford Puma 1.5 λτ. EcoBlue diesel

Ενδέχεται να ακολουθούν πρόσθετα έργα, καθώς και η επένδυση στην Argo AI, για την αυτόνομη οδήγηση. Μέσω της συνεργασίας και οι δύο κατασκευαστές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σημαντικά αποτελέσματα συνέργειας από το κοινό κόστος ανάπτυξης καθώς και από συνεργίες παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store