Οι Κινέζοι «μπήκαν» στην Aston Martin

Οι Κινέζοι δείχνουν ιδιαίτερη ζέση προς τους Βρετανούς κατασκευαστές, επιθυμώντας διακαώς μερίδιο σε ένα από τα ισχυρότερα και ιστορικότερα brands της αγγλοσαξονικής αυτοκίνησης. Η επιθυμία τους έγινε σήμερα πραγματικότητα, καθώς η Geely ανακοίνωσε την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Aston Martin.

Ο κινεζικικός κολοσσός, που μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του τις Volvo και Lotus, απέκτησε το 7,6% της Aston Martin Lagonda. Στην επίσημη ανακοίνωση, ο Daniel Donghui Li, Διευθύνων Σύμβουλος του Geely Holding Group, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επένδυσή μας στην Aston Martin και πιστεύουμε ότι με την αναγνωρισμένη εμπορική προσέγγιση και την τεχνογνωσία μας, η Geely Holding μπορεί να συμβάλει στη μελλοντική επιτυχία της Aston Martin . Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε τις ευκαιρίες συνεργασίας με την Aston Martin, καθώς συνεχίζει να εκτελεί τη στρατηγική της για την επίτευξη μακροπρόθεσμης, βιώσιμης ανάπτυξης και αυξημένης κερδοφορίας».

Η Geely είχε επιχειρήσει και πριν δυο χρόνια να αγοράσει μερίδιο στη φίρμα από το Gaydon, αλλά τότε οι Βρετανοί είχαν επιλέξει το κονσόρτσιουμ Yew Tree, του οποίου ηγείται ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll. Ο Stroll κατέχει το 18,3% της Aston και διατελεί ως CEO της, με άλλο ένα 16,7% να ανήκει στο Σαουδικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) και το 9.7% στη Daimler. H είσοδος της κινεζικής εταιρίας στα δρώμενα της Aston Martin θα μπορούσε να προσφέρει στη βρετανική εταιρεία πρόσβαση στο πορτφόλιο μηχανικών μερών της πρώτης, για την εξέλιξη μελλοντικών μοντέλων και, δη, ηλεκτρικών.

Get it on Google Play Download on the App Store