Πως φτιάχνεται ο V8 κινητήρας της BMW M850i (+videos)

Το νεότερο και άκρως δυναμικό νέο μοντέλο της BMW, η Σειρά 8 Coupe ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό να παράγεται στο εργοστάσιο του Dingolfing, της Γερμανίας, ενώ ο κινητήρας της κατασκευάζεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μόναχο. Παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του πολυτελούς σπορ οχήματος, έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση των πρώτων V8 κινητήρων της BMW M850i xDrive Coupe. 

Δείτε ακόμη: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW Z4 (+video)

Ο 4.4 λτ. των 530 ίππων κατασκευάζεται με υψηλή ακρίβεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων τεχνικών που φροντίζουν για μία εξατομικευμένη διαδικασία παραγωγής. Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή του νέου V8 αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του BMW Group στο Landshut, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την ποιότητα, όπως ροπές σύσφιξης για μπουλόνια και διάκενα βαλβίδων.

Δείτε ακόμη: Πόσες BMW M έχουν πωληθεί στην Ελλάδα το 2018;

Η ανταλλαγή δεδομένων εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιούνται κατάλληλα εργαλεία και ροπές σύσφιξης για τον αντίστοιχο κινητήρα σε όλους τους σταθμούς συναρμολόγησης. Επιπλέον, βασικά εξαρτήματα όπως έδρανα, μπιέλες ή κυλινδροκεφαλές αποκτούν έναν ατομικό κωδικό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρακολουθείται με ακρίβεια η εξέλιξη κάθε εξαρτήματος, από τη λήψη μέχρι την εγκατάστασή του.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο από την παραγωγή του κινητήρα αλλά και του αυτοκινήτου:

Get it on Google Play Download on the App Store