«Σβήνουν» οι οθόνες αφής στις νέες BMW

Η επιδημία της έλλειψης ημιαγωγών επιφέρει συνέπειες σε κάθε τομέα της παραγωγικής διαδικασίας για την αυτοκίνηση. Πέρα από τις παύσεις στη λειτουργία εργοστασίων και τις τεράστιες λίστες αναμονής, υπάρχουν και άλλα προβλήματα που μαστίζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι οθόνες αφής στις BMW είναι το τελευταίο θύμα.

Σύμφωνα με το Bimmerfest, οι Βαυαροί αναγκάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να τροποποιήσουν την παραγωγή σε αρκετά μοντέλα τους, ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα. Κι οι οθόνες των συστημάτων πολυμέσων, ήταν αυτές που πλήρωσαν τα «σπασμένα». Οι Σειρές 3 και 4 Coupe/Convertible/Gran Coupe, μαζί με τις Z4, X5, X6 και X7 θα παράγονται χωρίς οθόνες αφής, λόγω ακριβώς της έλλειψης μικροτσίπ. Λύση ανάγκης, προκειμένου να διατηρηθεί ενεργή η παραγωγή και να παραδοθούν αυτοκίνητα σε αγοραστές εντός λογικού χρονικού πλαισίου. Κάτι παρόμοιο έχει ήδη κάνει η GM, θυσιάζοντας το σύστημα start-stop από τον στάνταρ εξοπλισμό πολλών μοντέλων, για τον ίδιο λόγο.

Ο αριθμός των «λειψών» BMW δεν αναφέρεται, όμως κατά το δημοσίευμα αφορούν την αγορά της Αμερικής. Οπότε στα μέρη μας, προς το παρόν, δεν χρειάζεται λόγος ανησυχίας. Τα αυτοκίνητα χωρίς οθόνη θα φέρουν τον αντίστοιχο κωδικό (6UY) και ξεκάθαρη αναφορά για έλλειψη του συγκεκριμένου εξοπλιστικού στοιχείου, ενώ θα συνοδεύονται και από μια έκπτωση της τάξης των 500 δολαρίων (κάτι παραπάνω από 432 ευρώ). Όταν με το καλό αποκατασταθεί το ζήτημα με τους ημιαγωγούς, οι κάτοχοί τους θα μπορούν να επισκεφθούν εξουσιοδοτημένα συνεργεία για να προσθέσουν την οθόνη, αλλά αφ’ ης στιγμής δεν αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η χρέωση.

Get it on Google Play Download on the App Store