Τέλος και επίσημα το Ford Focus RS

Η «μαύρη» φημολογία για το μέλλον του Focus RS επικυρώθηκε επίσημα από την Ford, η οποία ανακοίνωσε πως το απερχόμενο μοντέλο δεν πρόκειται να γνωρίσει διάδοχο.

Δείτε ακόμα: Φθηνότερη από Toyota Corolla 1.2T η Mustang!

Το «Μπλε Οβάλ» αποφάσισε να αφήσει χωρίς αντικαταστάτη το Focus RS 3ης γενιάς, καθώς δεν μπόρεσε να βρει την χρυσή τομή με τις νόρμες εκπομπών ρύπων. Ο εταιρικός μέσος όρος εκπομπής CO2, από του χρόνου θα πρέπει να περιορίζεται στα 95 γρ./χλμ. Οι μηχανικοί έβαλαν τα δυνατά τους να εξελίξουν ένα υβριδικό σύστημα, που να συνδυάζει τις επιδόσεις και το Drift Mode του σημερινού, με την ανάγκη για ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, κατέστη ανέφικτο – τουλάχιστον σε λογικά πλαίσια κόστους.

Διαβάστε επίσης: Το Ford Focus ST m330 «λοκάρει» το Civic Type R (+video)

Η σπέκουλα, πριν την οριστική ματαίωση του νέου RS, ήθελαν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και θερμικό μοτέρ 2.3 λίτρων μπροστά, με κάποιου είδους ηλεκτρικού Drift Mode. Η θεωρία από την πράξη, βέβαια, ουδεμία σχέση έχει πολλές φορές. Ειδικά όταν θα πρέπει να τηρηθεί συγκεκριμένο κοστολόγιο, ώστε να μην καταδικαστεί εμπορικά μια προσπάθεια. Οι αριθμοί δεν «βγήκαν» για τη Ford, οπότε το μπροστοκίνητο ST των 280 ίππων παραμένει στην κορυφή της γκάμας.

 

Get it on Google Play Download on the App Store